Vinet har en ljus, högul färg. Karaktären bjuder på ananas, gröna äpplen och citronskal. Ett balanserat vin med frisk syra och mjuk fruktighet.
Efter att druvorna pressats har musten kylts ner till 8°C för att eventuella orenheter och sediment ska lägga sig. Jäsningen skedde på ståltank vid en temperatur på 17°C och därefter har vinet legat på ståltank där man sänkt temperaturen till 10°C innan det filtrerats och buteljerats.
Servera som aperitif, till bufféer, kyckling, fisk och skaldjur.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Vinet har en ljus, högul färg. Karaktären bjuder på ananas, gröna äpplen och citronskal. Ett balanserat vin med frisk syra och mjuk fruktighet.
Efter att druvorna pressats har musten kylts ner till 8°C för att eventuella orenheter och sediment ska lägga sig. Jäsningen skedde på ståltank vid en temperatur på 17°C och därefter har vinet legat på ståltank där man sänkt temperaturen till 10°C innan det filtrerats och buteljerats.
Servera som aperitif, till bufféer, kyckling, fisk och skaldjur.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.