Vinet har en frisk karaktär med hög syra och druvtypiska aromer från druvan Torrontés där toner som persika, rosenblad, jasmin och pelargoner framträder. Tydliga inslag av citrus och en lång, frisk eftersmak.
La Oveja Torrontes är ett naturvin producerat med minimal mänsklig påverkan. Druvorna kommer från certifierat ekologiska vingårdar och vinet tillverkas utan tillsatser för att behålla druvornas naturliga uttryck och karaktär. Musten macererar i 15 dagar och vinet buteljeras ofiltrerat och utan klarning.
Om producenten
Zuccardi Valle de Uco samlar tre generationer av en familj, förenade genom passionen för att odla druvor och producera viner som uttrycker terroirens unika identitet.
Vingårdarna är planterade i en bergöken på hög höjd, bland alluviala jordar med stora stenar och rika på kalciumkarbonat. Varje vingård har en unik identitet, relaterad till dess jordmån, klimat, landskap och historia. Utmaningen är att tolka mångfalden på varje plats för att uttrycka identiteten i vinet.
Vinet har en frisk karaktär med hög syra och druvtypiska aromer från druvan Torrontés där toner som persika, rosenblad, jasmin och pelargoner framträder. Tydliga inslag av citrus och en lång, frisk eftersmak.
La Oveja Torrontes är ett naturvin producerat med minimal mänsklig påverkan. Druvorna kommer från certifierat ekologiska vingårdar och vinet tillverkas utan tillsatser för att behålla druvornas naturliga uttryck och karaktär. Musten macererar i 15 dagar och vinet buteljeras ofiltrerat och utan klarning.
Om producenten
Zuccardi Valle de Uco samlar tre generationer av en familj, förenade genom passionen för att odla druvor och producera viner som uttrycker terroirens unika identitet.
Vingårdarna är planterade i en bergöken på hög höjd, bland alluviala jordar med stora stenar och rika på kalciumkarbonat. Varje vingård har en unik identitet, relaterad till dess jordmån, klimat, landskap och historia. Utmaningen är att tolka mångfalden på varje plats för att uttrycka identiteten i vinet.