Färgen är gul med medelintensitet och gröna reflektioner. Vinet har en frisk karaktär med hög syra och druvtypiska aromer från druvan Torrontés där toner som persika, rosenblad, jasmin och pelargoner framträder. Tydliga inslag av citrus och en lång, frisk eftersmak.
Naturvin som är producerat med minsta möjliga påverkan och druvor som plockats för hand. Klassisk alkoholjäsning med naturlig jäst och maceration i 15 dagar. Vinet har inte filtrerats och sulfiter är inte tillsatta vid buteljering.
Om producenten
Zuccardi Valle de Uco samlar tre generationer av en familj, förenade genom passionen för att odla druvor och producera viner som uttrycker terroirens unika identitet.
Vingårdarna är planterade i en bergöken på hög höjd, bland alluviala jordar med stora stenar och rika på kalciumkarbonat. Varje vingård har en unik identitet, relaterad till dess jordmån, klimat, landskap och historia. Utmaningen är att tolka mångfalden på varje plats för att uttrycka identiteten i vinet.
Färgen är gul med medelintensitet och gröna reflektioner. Vinet har en frisk karaktär med hög syra och druvtypiska aromer från druvan Torrontés där toner som persika, rosenblad, jasmin och pelargoner framträder. Tydliga inslag av citrus och en lång, frisk eftersmak.
Naturvin som är producerat med minsta möjliga påverkan och druvor som plockats för hand. Klassisk alkoholjäsning med naturlig jäst och maceration i 15 dagar. Vinet har inte filtrerats och sulfiter är inte tillsatta vid buteljering.
Om producenten
Zuccardi Valle de Uco samlar tre generationer av en familj, förenade genom passionen för att odla druvor och producera viner som uttrycker terroirens unika identitet.
Vingårdarna är planterade i en bergöken på hög höjd, bland alluviala jordar med stora stenar och rika på kalciumkarbonat. Varje vingård har en unik identitet, relaterad till dess jordmån, klimat, landskap och historia. Utmaningen är att tolka mångfalden på varje plats för att uttrycka identiteten i vinet.