Friskt, fruktigt, elegant och balanserat med karaktär av citrus, ananas, blommighet och fyllig, frisk syra.
Druvorna skördas för hand och pressas lätt i kontrollerad temperatur under 48 timmar. Därefter sker jäsning i rostfria ståltankar vara ca 15 % av vinet lagras i begagnade ekfat. Jäsningen sker i något lägre temperatur än vad som är vanligt för vita viner för att bevara den typiska karaktären av druvorna. Vinet lagras på sin jästfällning fram till maj innan det är dags för buteljering.
Servera till rätter med fisk, skaldjur eller kyckling samt matiga sallader och grönsaksrätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
1982 skapades Quinta de Soalheiro som ett av de första vinhusen i Vinho Verdes nordligaste underregion Monção e Melgaço. Idag driver visionären Luís Cerdeira vinhuset som omvandlades ekologiskt för över 10-år sedan och vars viner kommit att bli ett internationellt riktmärke på druvan Alvarinho.
Hållbarhet
Hållbarhet är ett av Soalheiros centrala värden och de jobbar aktivt med klimatsmart vinproduktion och har därmed fått flertal hållbarhetscertifieringar. Vinhuset har implementerad hållbar odling och har på så sätt ökat den biologiska mångfalden i vingårdarna.
Friskt, fruktigt, elegant och balanserat med karaktär av citrus, ananas, blommighet och fyllig, frisk syra.
Druvorna skördas för hand och pressas lätt i kontrollerad temperatur under 48 timmar. Därefter sker jäsning i rostfria ståltankar vara ca 15 % av vinet lagras i begagnade ekfat. Jäsningen sker i något lägre temperatur än vad som är vanligt för vita viner för att bevara den typiska karaktären av druvorna. Vinet lagras på sin jästfällning fram till maj innan det är dags för buteljering.
Servera till rätter med fisk, skaldjur eller kyckling samt matiga sallader och grönsaksrätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Pionjär på druvan Alvarinho i Vinho Verde.
Om producenten
1982 skapades Quinta de Soalheiro som ett av de första vinhusen i Vinho Verdes nordligaste underregion Monção e Melgaço. Idag driver visionären Luís Cerdeira vinhuset som omvandlades ekologiskt för över 10-år sedan och vars viner kommit att bli ett internationellt riktmärke på druvan Alvarinho.
Hållbarhet
Hållbarhet är ett av Soalheiros centrala värden och de jobbar aktivt med klimatsmart vinproduktion och har därmed fått flertal hållbarhetscertifieringar. Vinhuset har implementerad hållbar odling och har på så sätt ökat den biologiska mångfalden i vingårdarna.
Server Render