Vinet är ofiltrerat och samtidigt rustikt, fylligt och fräscht med en silkeslen struktur och lätt vegetativ eftersmak.
Terramatter är biodynamiskt producerad med minsta möjliga påverkan på vingårdarna och miljön med målet att tydligt ska ge vinet uttryck för sitt ursprung. Druvorna skördades tidigt för att bibehålla fräschören och vinet har delvis genomgått malolaktisk jäsning på kastanjfat. När vinet ska serverar rekommenderas att försiktigt vända flaskan upp och ner innan den öppnas, för att de fina jästresterna som samlats på botten ska blandas med vinet för en helt annat upplevelse.
Om producenten
1982 skapades Quinta de Soalheiro som ett av de första vinhusen i Vinho Verdes nordligaste underregion Monção e Melgaço. Idag driver visionären Luís Cerdeira vinhuset som omvandlades ekologiskt för över 10-år sedan och vars viner kommit att bli ett internationellt riktmärke på druvan Alvarinho.
Hållbarhet
Hållbarhet är ett av Soalheiros centrala värden och de jobbar aktivt med klimatsmart vinproduktion och har därmed fått flertal hållbarhetscertifieringar. Vinhuset har implementerad hållbar odling och har på så sätt ökat den biologiska mångfalden i vingårdarna.
Vinet är ofiltrerat och samtidigt rustikt, fylligt och fräscht med en silkeslen struktur och lätt vegetativ eftersmak.
Terramatter är biodynamiskt producerad med minsta möjliga påverkan på vingårdarna och miljön med målet att tydligt ska ge vinet uttryck för sitt ursprung. Druvorna skördades tidigt för att bibehålla fräschören och vinet har delvis genomgått malolaktisk jäsning på kastanjfat. När vinet ska serverar rekommenderas att försiktigt vända flaskan upp och ner innan den öppnas, för att de fina jästresterna som samlats på botten ska blandas med vinet för en helt annat upplevelse.
Pionjär på druvan Alvarinho i Vinho Verde.
Om producenten
1982 skapades Quinta de Soalheiro som ett av de första vinhusen i Vinho Verdes nordligaste underregion Monção e Melgaço. Idag driver visionären Luís Cerdeira vinhuset som omvandlades ekologiskt för över 10-år sedan och vars viner kommit att bli ett internationellt riktmärke på druvan Alvarinho.
Hållbarhet
Hållbarhet är ett av Soalheiros centrala värden och de jobbar aktivt med klimatsmart vinproduktion och har därmed fått flertal hållbarhetscertifieringar. Vinhuset har implementerad hållbar odling och har på så sätt ökat den biologiska mångfalden i vingårdarna.
Mångsidigt, syradrivet med läskande grapefruktzestighet som får en att längta efter att pressa lite mer citron över räkorna och knäcka upp ett till ostron. Dricks bäst vid havet en ljummen sommarnatt.
Vintips från Emma Ziemann, vinnare av sommelier-SM och tilldelad Sommelier Award av Guide Michelin Nordic