Ung, fruktig doft med toner av mörka mogna bär, värme, kryddor, svartpeppar och fat. Torr, fruktig och frisk smak med avrundade toner av svarta körsbär, fat, örter, svartpeppar och en lång fin eftersmak.
Druvorna odlas av den franske vinmakare Alain Graillot i regionen Zenata, som ligger mellan Casablanca och Rabat i Marocco. Här finns idealiska odlingsförhållanden och en frisk vind från havet. Druvorna odlas helt utan bekämpningsmedel, men vinet är inte ekologiskt certifierat. Kuriosa: Syrocco är en ordlek mellan Syrah och Marocco.
Utmärkt till grillat och stekt kött, svamp, hårda ostar, grillade grönsaker och matigare sallader. Naturligtvis är en marockansk lammgryta ett utmärkt alternativ.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Vinhuset Alain Graillot från Rhônedalen producerar detta vin från Marocco. När Alain var ute på en cykeltur i Atlasbergen kom han i kontakt med vineriet Thalvin. Mötet resulterade i ett vin på Syrah som odlats efter hans specifikationer och i en stil som ligger nära den man hittar i norra Rhônedalen. Druvorna odlas i regionen Zenata, som ligger mellan Casablanca och Rabat. Här finns idealiska odlingsförhållanden, inga industrier och en frisk vind från havet. Druvorna odlas utan bekämpningsmedel men vinet är inte certifierat ekologiskt. Namnet Syrocco är en ordlek med Syrah och Marocco och cykeln på etiketten är en blinkning till de tillfälligheter man kan möta.
Ung, fruktig doft med toner av mörka mogna bär, värme, kryddor, svartpeppar och fat. Torr, fruktig och frisk smak med avrundade toner av svarta körsbär, fat, örter, svartpeppar och en lång fin eftersmak.
Druvorna odlas av den franske vinmakare Alain Graillot i regionen Zenata, som ligger mellan Casablanca och Rabat i Marocco. Här finns idealiska odlingsförhållanden och en frisk vind från havet. Druvorna odlas helt utan bekämpningsmedel, men vinet är inte ekologiskt certifierat. Kuriosa: Syrocco är en ordlek mellan Syrah och Marocco.
Utmärkt till grillat och stekt kött, svamp, hårda ostar, grillade grönsaker och matigare sallader. Naturligtvis är en marockansk lammgryta ett utmärkt alternativ.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Vinhuset Alain Graillot från Rhônedalen producerar detta vin från Marocco. När Alain var ute på en cykeltur i Atlasbergen kom han i kontakt med vineriet Thalvin. Mötet resulterade i ett vin på Syrah som odlats efter hans specifikationer och i en stil som ligger nära den man hittar i norra Rhônedalen. Druvorna odlas i regionen Zenata, som ligger mellan Casablanca och Rabat. Här finns idealiska odlingsförhållanden, inga industrier och en frisk vind från havet. Druvorna odlas utan bekämpningsmedel men vinet är inte certifierat ekologiskt. Namnet Syrocco är en ordlek med Syrah och Marocco och cykeln på etiketten är en blinkning till de tillfälligheter man kan möta.
Solvarm jord, lite kryddbasar, mogna körsbär och lätt stallton. Kul, eget och riktigt gott.