Klar halmgul med gyllengula reflexer. Karaktären är kraftfull med fruktig och eleganta toner av äpplen, citronskal och blommor. Bra fyllighet och längd.
Druvorna skördas vid optimal mognad i små backar, pressades omedelbart och fick sedimentera vid låg temperatur innan det får jäsa vid 16°C. Varefter det lagras på ståltank för att bevara friskheten.
En klassisk chardonnay med bra frukt, som passar att servera som aperitifvin, lagade fiskrätter, ljust kött, sallader och vita kittostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Klar halmgul med gyllengula reflexer. Karaktären är kraftfull med fruktig och eleganta toner av äpplen, citronskal och blommor. Bra fyllighet och längd.
Druvorna skördas vid optimal mognad i små backar, pressades omedelbart och fick sedimentera vid låg temperatur innan det får jäsa vid 16°C. Varefter det lagras på ståltank för att bevara friskheten.
En klassisk chardonnay med bra frukt, som passar att servera som aperitifvin, lagade fiskrätter, ljust kött, sallader och vita kittostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.