Fylligt och smakrikt med toner av mörka körsbär, lakrits, kryddor, balsamico och ekfat. Fin struktur och mjuka tanniner i den långa eftersmaken. Drickfönster: 3-4 år.
Druvorna kommer från vinhusets utvalda vingårdar i Ribera del Duero med vinstockar som är mellan 20-40 år gamla. Skörden sker manuellt och druvorna förs till vineriet. Alkoholjäsningen äger rum med temperaturkontroll och försiktig pumping-over. Därefter lagras vinet i 12 månader på ekfat. Buteljering sker med endast en skonsam filtrering ca 18 månader efter skörd.
Servera till rätter med kött och smakrika tillbehör eller en kött- eller vegetarisk gryta på höstkanten. Även gott till en lagrad hårdost.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Om producenten
Vinhuset Palacios Vinos de Finca Trus grundar sig i visionen att utgå från platsen, klimatet och jordmånen för att producera unika och ursprungstypiska viner. Initiativtagare är entreprenören och eldsjälen Javier Palacios som satsat sitt hjärta och yrkeskunskap i vinhusen i Rioja och Ribera del Duero som ingår i projektet.
Fylligt och smakrikt med toner av mörka körsbär, lakrits, kryddor, balsamico och ekfat. Fin struktur och mjuka tanniner i den långa eftersmaken. Drickfönster: 3-4 år.
Druvorna kommer från vinhusets utvalda vingårdar i Ribera del Duero med vinstockar som är mellan 20-40 år gamla. Skörden sker manuellt och druvorna förs till vineriet. Alkoholjäsningen äger rum med temperaturkontroll och försiktig pumping-over. Därefter lagras vinet i 12 månader på ekfat. Buteljering sker med endast en skonsam filtrering ca 18 månader efter skörd.
Servera till rätter med kött och smakrika tillbehör eller en kött- eller vegetarisk gryta på höstkanten. Även gott till en lagrad hårdost.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Server Render
Om producenten
Vinhuset Palacios Vinos de Finca Trus grundar sig i visionen att utgå från platsen, klimatet och jordmånen för att producera unika och ursprungstypiska viner. Initiativtagare är entreprenören och eldsjälen Javier Palacios som satsat sitt hjärta och yrkeskunskap i vinhusen i Rioja och Ribera del Duero som ingår i projektet.