Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Villa Antinori Bianco
149 Sek
Hållbar
Våra viner / Vitt vin / Villa Antinori Bianco
“Klassiskt och friskt - italienskt från Toscana”

Villa Antinori Bianco

Italy
Vitt vin från Italien, Toscana • 750 ml • Art.nr. 7042501 • Alkoholhalt 12% • Sockerhalt 2,3 g/l
149 SekInk. moms
Passar till
Fisk
Fläsk
Fågel
DruvorTrebbiano, Malvasia, Pinot Bianco, Riesling, Pinot Gris
RegionToscana
Årgång2023
SortimentBeställningssortiment
Producent
Marchesi Antinori
Art.nr.
7042501
Druvor
Trebbiano, Malvasia, Pinot Bianco, Riesling, Pinot Gris
Land
Italien
Region
Toscana
Årgång
2023
Alkoholhalt
12%
Sockerhalt
2,3 g/l
Karaktär

Ung, elegant, fruktig doft med toner av friska äpplen, citroner och grapefrukt. Fruktig balanserad smak med smakrikedom och med en frisk, saftig finish.

Om vinet

Villa Antinori Bianco såg dagens ljus för första gången 1931. Druvorna handskördas och pressas varsamt, varefter de får vila i 18°C för att musten ska klarna. Jäsningen sker vid samma temperatur i rostfria ståltankar och vinet får sedan vila i kyla för att behålla friskhet och aromer i väntan på buteljering.

Passar till

Servera till fisk och skaldjursrätter, sallader, kyckling och milda ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

“Klassiskt och friskt - italienskt från Toscana”
Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Karaktär

Ung, elegant, fruktig doft med toner av friska äpplen, citroner och grapefrukt. Fruktig balanserad smak med smakrikedom och med en frisk, saftig finish.

Om vinet

Villa Antinori Bianco såg dagens ljus för första gången 1931. Druvorna handskördas och pressas varsamt, varefter de får vila i 18°C för att musten ska klarna. Jäsningen sker vid samma temperatur i rostfria ståltankar och vinet får sedan vila i kyla för att behålla friskhet och aromer i väntan på buteljering.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma

Passar till

Servera till fisk och skaldjursrätter, sallader, kyckling och milda ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

Fisk
Fläsk
Fågel
Sällskapsvin
Vegetariskt
Skaldjur
Aperitif
Buffémat

Server Render

Marchesi Antinori

Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.