Ung, elegant, fruktig doft med toner av friska äpplen, citroner och grapefrukt. Fruktig balanserad smak med smakrikedom och med en frisk, saftig finish.
Villa Antinori Bianco såg dagens ljus för första gången 1931. Druvorna handskördas och pressas varsamt, varefter de får vila i 18°C för att musten ska klarna. Jäsningen sker vid samma temperatur i rostfria ståltankar och vinet får sedan vila i kyla för att behålla friskhet och aromer i väntan på buteljering.
Servera till fisk och skaldjursrätter, sallader, kyckling och milda ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Ung, elegant, fruktig doft med toner av friska äpplen, citroner och grapefrukt. Fruktig balanserad smak med smakrikedom och med en frisk, saftig finish.
Villa Antinori Bianco såg dagens ljus för första gången 1931. Druvorna handskördas och pressas varsamt, varefter de får vila i 18°C för att musten ska klarna. Jäsningen sker vid samma temperatur i rostfria ståltankar och vinet får sedan vila i kyla för att behålla friskhet och aromer i väntan på buteljering.
Servera till fisk och skaldjursrätter, sallader, kyckling och milda ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.