Medelfylligt och elegant med intensiva aromer av mörk frukt som plommon och körsbär, kryddor och en subtil mineralton. Tanninerna är välintegrerade och bidrar till ett vin med stor finess och smakrikedom.
Druvorna kommer från vingårdar med gamla vinstockar och mycket låg avkastning. De handplockade druvorna har fått jäsa i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Vinet har lagrats i 36 månader på franska och amerikanska ekfat och därefter på flaska i ytterligare minst 36 månader.
Servera till smakrika och lite rutiska rätter. Som till exempel en köttgryta eller grönsaksragu med kryddiga och fylliga toner.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Ursprunget till Viña Olabarri ligger i den kärlek och respekt för vin som Pablo Olabarri Bikandi ingjutit i sin familj. Sedan starten för 40 år sedan har vinhuset lyckats behålla närheten till kunden samtidigt som de satsat på utbyggnad och modernisering av vingårdarna i Rioja med förvärvet 1989 av nya lokaler som rymmer cirka 4 000 fat och en källare för lagring av över 800 000 flaskor. Företagets storlek tillåter en detaljerad omsorg i produktionen och urvalet av vingårdar nära vingården och återger tillgivenhet och tålamod med vilken essensen av Rioja Alta buteljeras.
Medelfylligt och elegant med intensiva aromer av mörk frukt som plommon och körsbär, kryddor och en subtil mineralton. Tanninerna är välintegrerade och bidrar till ett vin med stor finess och smakrikedom.
Druvorna kommer från vingårdar med gamla vinstockar och mycket låg avkastning. De handplockade druvorna har fått jäsa i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Vinet har lagrats i 36 månader på franska och amerikanska ekfat och därefter på flaska i ytterligare minst 36 månader.
Servera till smakrika och lite rutiska rätter. Som till exempel en köttgryta eller grönsaksragu med kryddiga och fylliga toner.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Ursprunget till Viña Olabarri ligger i den kärlek och respekt för vin som Pablo Olabarri Bikandi ingjutit i sin familj. Sedan starten för 40 år sedan har vinhuset lyckats behålla närheten till kunden samtidigt som de satsat på utbyggnad och modernisering av vingårdarna i Rioja med förvärvet 1989 av nya lokaler som rymmer cirka 4 000 fat och en källare för lagring av över 800 000 flaskor. Företagets storlek tillåter en detaljerad omsorg i produktionen och urvalet av vingårdar nära vingården och återger tillgivenhet och tålamod med vilken essensen av Rioja Alta buteljeras.