Ren och uttrycksfull med karaktär av passionsfrukt, tropisk frukt och grapefrukt och en underliggande ton svartvinbärsblad och färska örter. Stilen är elegant och koncentrerad med livlig syra, mineralitet och återspeglar ursprunget.
Druvorna kommer från en utvald vingård i Awatere Valley, Marlborough med soligt läge intill havet och som är känd för hur de svala kustnära vindarna bidrar till den koncentrerade frukten i druvorna med en tydlig renhet och stram mineralitet. Druvorna pressas med stor varsamhet i vineriet och druvmusten får sedan vila innan den genomgår en skonsam filtrering. Därefter sker jäsning under temperaturkontroll i rostfria ståltankar med noga utvald jäst som används för att förstärka vinets karaktär. Vinet blandas, stabiliseras och filtreras som förberedelse inför buteljeringen.
Servera till ostron, grillade räkor eller sashimi, grillad kyckling med citron- eller örtbaserade såser, sallader med mozzarella eller en pastapesto.
Njut nu, eller lagra 2-4 år.
Om producenten
Yealands Estate Winery är en välkänd vinproducent belägen i regionen Marlborough på Nya Zeeland. Grundad av den drivna visionären Peter Yealands 2008, har vineriet snabbt etablerat sig som en ledande aktör inom hållbar vinproduktion. Vingårdarna sträcker sig över 1 300 hektar med fokus på att odla druvor som Sauvignon Blanc, Pinot Noir och Chardonnay.
Hållbarhet
År 2008 blev en vild och oländig kuststräcka på den nordöstra spetsen av Nya Zeelands södra ö platsen för en av de mest hållbara vinodlingarna i världen. Dörrarna till det toppmoderna och specialbyggda vineriet öppnade 08.08.08 och var då det första vinhus i världen som var certifierad enligt Toitū carbonzero (ett program som hjälper företag att mäta, hantera och minska sina växthusgasutsläpp) redan från start.
Ren och uttrycksfull med karaktär av passionsfrukt, tropisk frukt och grapefrukt och en underliggande ton svartvinbärsblad och färska örter. Stilen är elegant och koncentrerad med livlig syra, mineralitet och återspeglar ursprunget.
Druvorna kommer från en utvald vingård i Awatere Valley, Marlborough med soligt läge intill havet och som är känd för hur de svala kustnära vindarna bidrar till den koncentrerade frukten i druvorna med en tydlig renhet och stram mineralitet. Druvorna pressas med stor varsamhet i vineriet och druvmusten får sedan vila innan den genomgår en skonsam filtrering. Därefter sker jäsning under temperaturkontroll i rostfria ståltankar med noga utvald jäst som används för att förstärka vinets karaktär. Vinet blandas, stabiliseras och filtreras som förberedelse inför buteljeringen.
Servera till ostron, grillade räkor eller sashimi, grillad kyckling med citron- eller örtbaserade såser, sallader med mozzarella eller en pastapesto.
Njut nu, eller lagra 2-4 år.
Server Render
Om producenten
Yealands Estate Winery är en välkänd vinproducent belägen i regionen Marlborough på Nya Zeeland. Grundad av den drivna visionären Peter Yealands 2008, har vineriet snabbt etablerat sig som en ledande aktör inom hållbar vinproduktion. Vingårdarna sträcker sig över 1 300 hektar med fokus på att odla druvor som Sauvignon Blanc, Pinot Noir och Chardonnay.
Hållbarhet
År 2008 blev en vild och oländig kuststräcka på den nordöstra spetsen av Nya Zeelands södra ö platsen för en av de mest hållbara vinodlingarna i världen. Dörrarna till det toppmoderna och specialbyggda vineriet öppnade 08.08.08 och var då det första vinhus i världen som var certifierad enligt Toitū carbonzero (ett program som hjälper företag att mäta, hantera och minska sina växthusgasutsläpp) redan från start.