Fyllig och livlig med tydliga toner av svartvinbärsblad, lime, färska örter och passionsfrukt. Smaken är komplex med fruktsötma, citrus och en läskande mineralitet.
Druvorna kommer från vingårdar i Awatere Valley, Marlborough som ligger alldeles intill havet och som är kända för hur det ger den koncentrerade fruktsmaken med tydlig renhet och stram mineralitet. Druvorna pressas med stor varsamhet i vineriet och druvmusten får sedan vila innan den genomgår en skonsam filtrering. Därefter sker jäsning under temperaturkontroll i rostfria ståltankar med noga utvald jäst som används för att förstärka vinets karaktär. Vinet blandas, stabiliseras och filtreras som förberedelse inför buteljeringen.
Njut ett glas som apéritif eller till skaldjur, räkor, musslor eller fiskrätter.
Drick nu, eller lagra upp till 2 år.
Om producenten
Yealands Estate Winery är en välkänd vinproducent belägen i regionen Marlborough på Nya Zeeland. Grundad av den drivna visionären Peter Yealands 2008, har vineriet snabbt etablerat sig som en ledande aktör inom hållbar vinproduktion. Vingårdarna sträcker sig över 1 300 hektar med fokus på att odla druvor som Sauvignon Blanc, Pinot Noir och Chardonnay.
Hållbarhet
År 2008 blev en vild och oländig kuststräcka på den nordöstra spetsen av Nya Zeelands södra ö platsen för en av de mest hållbara vinodlingarna i världen. Dörrarna till det toppmoderna och specialbyggda vineriet öppnade 08.08.08 och var då det första vinhus i världen som var certifierad enligt Toitū carbonzero (ett program som hjälper företag att mäta, hantera och minska sina växthusgasutsläpp) redan från start.
Fyllig och livlig med tydliga toner av svartvinbärsblad, lime, färska örter och passionsfrukt. Smaken är komplex med fruktsötma, citrus och en läskande mineralitet.
Druvorna kommer från vingårdar i Awatere Valley, Marlborough som ligger alldeles intill havet och som är kända för hur det ger den koncentrerade fruktsmaken med tydlig renhet och stram mineralitet. Druvorna pressas med stor varsamhet i vineriet och druvmusten får sedan vila innan den genomgår en skonsam filtrering. Därefter sker jäsning under temperaturkontroll i rostfria ståltankar med noga utvald jäst som används för att förstärka vinets karaktär. Vinet blandas, stabiliseras och filtreras som förberedelse inför buteljeringen.
Njut ett glas som apéritif eller till skaldjur, räkor, musslor eller fiskrätter.
Drick nu, eller lagra upp till 2 år.
Server Render
Om producenten
Yealands Estate Winery är en välkänd vinproducent belägen i regionen Marlborough på Nya Zeeland. Grundad av den drivna visionären Peter Yealands 2008, har vineriet snabbt etablerat sig som en ledande aktör inom hållbar vinproduktion. Vingårdarna sträcker sig över 1 300 hektar med fokus på att odla druvor som Sauvignon Blanc, Pinot Noir och Chardonnay.
Hållbarhet
År 2008 blev en vild och oländig kuststräcka på den nordöstra spetsen av Nya Zeelands södra ö platsen för en av de mest hållbara vinodlingarna i världen. Dörrarna till det toppmoderna och specialbyggda vineriet öppnade 08.08.08 och var då det första vinhus i världen som var certifierad enligt Toitū carbonzero (ett program som hjälper företag att mäta, hantera och minska sina växthusgasutsläpp) redan från start.