En uttrycksfullt och elegant vin med toner av tropisk frukt, nässlor, svartavinbärsblad, färska örter och mineralitet. Fin längd och bra balans.
Druvorna skördades under idealiska förhållanden vid optimal mognad. Olika druvpartier skördades och jästes separat, vilket gör att druvans karaktär framhävs samtidigt som man använder noga utvalda jäststammar. En lång och sval jäsning bevarade vinets rena och friska smakprofil. Vinet blandades därefter, stabiliserades och filtrerades innan buteljering. Yealands vinmakare Natalie Christensen, utsågs till White winemaker of the year 2023.
Årgång 2024 var historisk med en varm och torr sommar med lite nederbörd som påverkade hela Marlborough-regionen. Trots de utmanande förhållandena har året givit viner av enastående kvalitet. Tidiga vårfroster, svalare temperaturer under blomningen samt långvarig torka ledde till lägre skördar, koncentrerade smaker med renhet och mineralitet – ett kännetecken för just denna Sauvignon Blanc från Marlborough.
Servera till färska skaldjur med citrussåser, sushi, rätter med getost eller kycklingrätter tillagade med örter som dill eller persilja.
Serveringstemperatur: 12-14° C.
Om producenten
Yealands Estate Winery är en välkänd vinproducent belägen i regionen Marlborough på Nya Zeeland. Grundad av den drivna visionären Peter Yealands 2008, har vineriet snabbt etablerat sig som en ledande aktör inom hållbar vinproduktion. Vingårdarna sträcker sig över 1 300 hektar med fokus på att odla druvor som Sauvignon Blanc, Pinot Noir och Chardonnay.
Hållbarhet
År 2008 blev en vild och oländig kuststräcka på den nordöstra spetsen av Nya Zeelands södra ö platsen för en av de mest hållbara vinodlingarna i världen. Dörrarna till det toppmoderna och specialbyggda vineriet öppnade 08.08.08 och var då det första vinhus i världen som var certifierad enligt Toitū carbonzero (ett program som hjälper företag att mäta, hantera och minska sina växthusgasutsläpp) redan från start.
En uttrycksfullt och elegant vin med toner av tropisk frukt, nässlor, svartavinbärsblad, färska örter och mineralitet. Fin längd och bra balans.
Druvorna skördades under idealiska förhållanden vid optimal mognad. Olika druvpartier skördades och jästes separat, vilket gör att druvans karaktär framhävs samtidigt som man använder noga utvalda jäststammar. En lång och sval jäsning bevarade vinets rena och friska smakprofil. Vinet blandades därefter, stabiliserades och filtrerades innan buteljering. Yealands vinmakare Natalie Christensen, utsågs till White winemaker of the year 2023.
Årgång 2024 var historisk med en varm och torr sommar med lite nederbörd som påverkade hela Marlborough-regionen. Trots de utmanande förhållandena har året givit viner av enastående kvalitet. Tidiga vårfroster, svalare temperaturer under blomningen samt långvarig torka ledde till lägre skördar, koncentrerade smaker med renhet och mineralitet – ett kännetecken för just denna Sauvignon Blanc från Marlborough.
Servera till färska skaldjur med citrussåser, sushi, rätter med getost eller kycklingrätter tillagade med örter som dill eller persilja.
Serveringstemperatur: 12-14° C.
Server Render
Om producenten
Yealands Estate Winery är en välkänd vinproducent belägen i regionen Marlborough på Nya Zeeland. Grundad av den drivna visionären Peter Yealands 2008, har vineriet snabbt etablerat sig som en ledande aktör inom hållbar vinproduktion. Vingårdarna sträcker sig över 1 300 hektar med fokus på att odla druvor som Sauvignon Blanc, Pinot Noir och Chardonnay.
Hållbarhet
År 2008 blev en vild och oländig kuststräcka på den nordöstra spetsen av Nya Zeelands södra ö platsen för en av de mest hållbara vinodlingarna i världen. Dörrarna till det toppmoderna och specialbyggda vineriet öppnade 08.08.08 och var då det första vinhus i världen som var certifierad enligt Toitū carbonzero (ett program som hjälper företag att mäta, hantera och minska sina växthusgasutsläpp) redan från start.
Upptäck mer vinspiration