Rättfram och friskt fruktig doft av moreller, örter, lakrits och lite te. Torr, innehållsrik och stadig smak med finess och friskhet.
De bästa klasarna av de klassiska Veneto-druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella väljs ut i början av skörden och får torka, varefter de får jäsa med de druvor som skördas allra sist. Musten jäser traditionellt i 10-15 dagar och får sedan ett år på fat, innan faten tappas på rostfria tankar, vilar lite till och sedan buteljeras.
Servera till pasta med tomatbaserade såser, grillat kött eller ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Vid moränkullarna på östra stranden av Gardasjön ligger Bardolino. Här har också familjen Zeni sitt högkvarter. Från egna och kontrakterade odlares druvor gör Zeni personliga, strama och eleganta viner från stora delar av Veneto. Idag är det syskonen Fausto, Elena och Federica Zeni som sköter familjevineriet tillsammans med mamma Mariarosa i samma anda som pappan Gaetano gjorde fram till sin död. Husets anor sträcker sig tillbaka till början av 1800-talet, men den moderna eran startade 1989 då Gaetano tog över driften och beslöt sig för att producera kvalitetsviner och vinifiera druvor med olika ursprung separat.
Rättfram och friskt fruktig doft av moreller, örter, lakrits och lite te. Torr, innehållsrik och stadig smak med finess och friskhet.
De bästa klasarna av de klassiska Veneto-druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella väljs ut i början av skörden och får torka, varefter de får jäsa med de druvor som skördas allra sist. Musten jäser traditionellt i 10-15 dagar och får sedan ett år på fat, innan faten tappas på rostfria tankar, vilar lite till och sedan buteljeras.
Servera till pasta med tomatbaserade såser, grillat kött eller ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Vid moränkullarna på östra stranden av Gardasjön ligger Bardolino. Här har också familjen Zeni sitt högkvarter. Från egna och kontrakterade odlares druvor gör Zeni personliga, strama och eleganta viner från stora delar av Veneto. Idag är det syskonen Fausto, Elena och Federica Zeni som sköter familjevineriet tillsammans med mamma Mariarosa i samma anda som pappan Gaetano gjorde fram till sin död. Husets anor sträcker sig tillbaka till början av 1800-talet, men den moderna eran startade 1989 då Gaetano tog över driften och beslöt sig för att producera kvalitetsviner och vinifiera druvor med olika ursprung separat.