Bärig med påtaglig sötma, viss frisk ton, minerala inslag, syltig, inslag av russin, liten syrlig ton, fruktig, mogna körsbär med lång eftersmak där inslag av bigarråer dominerar.
Servera till desserter med choklad och fylliga toner eller till en bit vällagrad ost.
Serveringstemperatur: 12-14° C.
Om producenten
Vid moränkullarna på östra stranden av Gardasjön ligger Bardolino. Här har också familjen Zeni sitt högkvarter. Från egna och kontrakterade odlares druvor gör Zeni personliga, strama och eleganta viner från stora delar av Veneto. Idag är det syskonen Fausto, Elena och Federica Zeni som sköter familjevineriet tillsammans med mamma Mariarosa i samma anda som pappan Gaetano gjorde fram till sin död. Husets anor sträcker sig tillbaka till början av 1800-talet, men den moderna eran startade 1989 då Gaetano tog över driften och beslöt sig för att producera kvalitetsviner och vinifiera druvor med olika ursprung separat.
Bärig med påtaglig sötma, viss frisk ton, minerala inslag, syltig, inslag av russin, liten syrlig ton, fruktig, mogna körsbär med lång eftersmak där inslag av bigarråer dominerar.
Servera till desserter med choklad och fylliga toner eller till en bit vällagrad ost.
Serveringstemperatur: 12-14° C.
Server Render
Om producenten
Vid moränkullarna på östra stranden av Gardasjön ligger Bardolino. Här har också familjen Zeni sitt högkvarter. Från egna och kontrakterade odlares druvor gör Zeni personliga, strama och eleganta viner från stora delar av Veneto. Idag är det syskonen Fausto, Elena och Federica Zeni som sköter familjevineriet tillsammans med mamma Mariarosa i samma anda som pappan Gaetano gjorde fram till sin död. Husets anor sträcker sig tillbaka till början av 1800-talet, men den moderna eran startade 1989 då Gaetano tog över driften och beslöt sig för att producera kvalitetsviner och vinifiera druvor med olika ursprung separat.