Medelfylligt med fräsch frukt och stor elegans, kryddiga inslag av kryddnejlika och svartpeppar som är väl integrerade i vinet. Smaken är koncentrerad med fin balans. Den långa avslutningen bjuder på djupa toner av lakrits, cederträ, svart te och mörk choklad.
Concreto började som ett projekt för att utveckla och fördjupa tilliten till regionen och vad olika vingårdsläge kan ge. Med Concreto vill Zuccardi lyfta fram druvans egenskaper och förmedla uttrycket från växtplatsen, där strukturen i vinet kommer från den kalkrika jordmånen i Paraje Altamira. Vinstockarna är planterade i den mest steniga och kalkhaltiga delen av egendomen och druvorna vinifieras i hela klasar, precis som förr. Jäsning och lagring sker helt i obehandlade betongkärl, för att undvika påverkan av externa aromer och smaker. Det gör att strukturen förstärks samtidigt som vinet behåller sin unika renhet.
Servera till grillad biff (t.ex. entrecôte eller flankstek) med chimichurri, lammkotletter med rosmarin och vitlök eller Viltkött. Vegetariskt: Grillad aubergine med tahini och rostade nötter, svamp- och tryffelrisotto eller rostad rotselleri med hasselnötter och salvia.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Om producenten
Zuccardi Valle de Uco och Bodegas Santa Julia samlar tre generationer av en familj, förenade genom passionen för att odla druvor och producera viner som uttrycker terroirens unika identitet.
Vingårdarna är planterade i en bergöken på hög höjd, bland alluviala jordar med stora stenar och rika på kalciumkarbonat. Varje vingård har en unik identitet, relaterad till dess jordmån, klimat, landskap och historia. Utmaningen är att tolka mångfalden på varje plats för att uttrycka identiteten i vinet.
Medelfylligt med fräsch frukt och stor elegans, kryddiga inslag av kryddnejlika och svartpeppar som är väl integrerade i vinet. Smaken är koncentrerad med fin balans. Den långa avslutningen bjuder på djupa toner av lakrits, cederträ, svart te och mörk choklad.
Concreto började som ett projekt för att utveckla och fördjupa tilliten till regionen och vad olika vingårdsläge kan ge. Med Concreto vill Zuccardi lyfta fram druvans egenskaper och förmedla uttrycket från växtplatsen, där strukturen i vinet kommer från den kalkrika jordmånen i Paraje Altamira. Vinstockarna är planterade i den mest steniga och kalkhaltiga delen av egendomen och druvorna vinifieras i hela klasar, precis som förr. Jäsning och lagring sker helt i obehandlade betongkärl, för att undvika påverkan av externa aromer och smaker. Det gör att strukturen förstärks samtidigt som vinet behåller sin unika renhet.
Servera till grillad biff (t.ex. entrecôte eller flankstek) med chimichurri, lammkotletter med rosmarin och vitlök eller Viltkött. Vegetariskt: Grillad aubergine med tahini och rostade nötter, svamp- och tryffelrisotto eller rostad rotselleri med hasselnötter och salvia.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Server Render
Om producenten
Zuccardi Valle de Uco och Bodegas Santa Julia samlar tre generationer av en familj, förenade genom passionen för att odla druvor och producera viner som uttrycker terroirens unika identitet.
Vingårdarna är planterade i en bergöken på hög höjd, bland alluviala jordar med stora stenar och rika på kalciumkarbonat. Varje vingård har en unik identitet, relaterad till dess jordmån, klimat, landskap och historia. Utmaningen är att tolka mångfalden på varje plats för att uttrycka identiteten i vinet.