Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Recept, Asiatiskt, Fisk

Crudo på Hirmasa @jimmyguo

Jimmy Guo har tagit fram ett recept på en elegant och smakrik fiskrätt där kokosens sötma möter aromatiska curryblad samt hetta från ingefära och jalapeno som ni bara måste testa!

Kryddigheten i rätten matchar perfekt med ett aromatiskt, fylligt vitt vin. Jimmy har valt Gewurztraminer från Gustave Lorentz i Alsace. Vinets karaktär balanserar väl de smakrika, heta och söta inslagen i asiatiska rätter med kyckling eller fisk. Och perfekt till denna Crudo.

Rätten är skapad på hiramasa som är en något fetare vit fisk men det går också utmärkt med lax, hälleflundra eller havsabborre.

Du kan följa Jimmy på Instagram här @jimmyguo

Ingredienser, 4 portioner

Rimmad hiramasa:

  • 300 g fiskfilé, 1 tsk socker, 1 tsk salt
  • Picklad ingefära: 5 cm ingefära (strimlad), saft från 1 lime, 1 msk socker

Kokosdressing:

  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 st lime - zest och saft från 1 lime
  • salt

Kryddsalt:

  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk friterade curryblad

Currybladsolja:

  • 40 g färska curryblad
  • 3 dl neutral olja

Till servering:

  • 1 skivad jalapeno
Fler vintips till rätter med lite hetta

Server Render