Domaine Louis Michel & Fils ligger i hjärtat av Chablis, i det område som munkarna först började odla vin i under 1100- talet. Familjen Louis Michel har en lång tradition av vinodling och har producerat vita viner på platsen sedan 1850.
För 40 år sedan slutade familjen att använda ekfat för lagring, för att få en ren och stram stil på sina viner. Det i kombination med ett lågt skördeuttag, ekologiska odlingar och ekologisk vinproduktion har lett till Louis Michel världsomspännande goda ryckte från Chablis.
Idag drivs vinhuset av Jean-Loup Michel och hans brorson Guillaume Gicqueau-Michel (på bild). Gården består av 25 hektar vingårdar varav 1 hektar i Grand Cru Vaudésir, 0,5 hektar Les Clos och 0,5 hektar Grenouilles. 14 hektar av vingårdarna är fördelat i Premier Cru gårdar, 5,25 Chablis och resterande i Petit Chablis.
Mer vinspiration