Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rökig mineral, örter, smör och citron. Serveras vid 8-10°C till vegetariskt eller rätter av fisk eller skaldjur.
Vinifieringen skedde utan tillsatt jäst. Jordmånen är kalkhaltig lera med stor andel skaldjursfossil, så kallad kimmeridgelera.
Om producenten
Egendomen grundades redan 1850 och leds idag av den femte generationen i familjen med Jean-Loup Michel och hans brorson Guillaume Gicqueau-Michel. Deras 25 hektar vinodlingar ligger i hjärtat av Chablis och är fördelade på tre Grands Crus, fyra Premiers Crus Chablis villages samt lite Petit Chablis. Jordmånen är mycket rik på kalk och krita. Avkastningen hålls låg och Jean-Loup hör till de vinodlare som vinifierar helt utan ek. Man arbetar också utifrån att påverka så lite som möjligt på miljön. Druvorna kommer från i genomsnitt mer än 25 år gamla vinstockar i kimmeridgelera, skördas vid optimal mognad och jäser därefter vid låg temperatur i rostfria stål-tankar.
Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rökig mineral, örter, smör och citron. Serveras vid 8-10°C till vegetariskt eller rätter av fisk eller skaldjur.
Vinifieringen skedde utan tillsatt jäst. Jordmånen är kalkhaltig lera med stor andel skaldjursfossil, så kallad kimmeridgelera.
Om producenten
Egendomen grundades redan 1850 och leds idag av den femte generationen i familjen med Jean-Loup Michel och hans brorson Guillaume Gicqueau-Michel. Deras 25 hektar vinodlingar ligger i hjärtat av Chablis och är fördelade på tre Grands Crus, fyra Premiers Crus Chablis villages samt lite Petit Chablis. Jordmånen är mycket rik på kalk och krita. Avkastningen hålls låg och Jean-Loup hör till de vinodlare som vinifierar helt utan ek. Man arbetar också utifrån att påverka så lite som möjligt på miljön. Druvorna kommer från i genomsnitt mer än 25 år gamla vinstockar i kimmeridgelera, skördas vid optimal mognad och jäser därefter vid låg temperatur i rostfria stål-tankar.