I Rutherford i centrala delen av Napa Valley har vinhuset Long Meadow Ranch sitt säte. Här arbetar familjen Hall sedan 1989 efter mottot ”Excellence through responsible farming”. Från deras hållbara odlingar i Napa Valley och i Anderson Valley kommer såväl druvorna Cabernet Sauvignon och Pinot Noir till röda viner och Chardonnay till vita viner som säsongens alla tänkbara primörer.
“Excellence through responsible farming.”
I slutet av 1800-talet var Long Meadow Ranch en välmående jordbruksfastighet med vingårdar, äppelfrukter, olivlundar, hö och eget mejeri för getmjölk. Dessvärre blev verksamheten vilande under förbudstiden och kom aldrig på fötter igen. Det var först när familjen Hall knackade på dörren och köpte fastigheten 1989 med den tillhörande marken som jordbruket började blomstra igen.
Från den stunden började en medveten resa med att beskära vegetationen och omplantera de övergivna plantorna för att ge nytt liv till platsen vid Mayacamas Mountains fot. De 650 hektar stora landskapet var då inbäddat i grönska intill den stor svepande äng. Det är denna plats som givit vinhuset sitt namn, Long Meadow Ranch.
På Mountain Estate produceras viner i världsklass med hållbara, ekologiska jordbruksmetoder på 16 hektar vingårdar i Mayacamas Bergen. Här odlas Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese och Cabernet Franc i bergslandskapet.
Rutherford Estate ligger på en gammal flodbädd och här är 74 tunnland planterade med Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Vingården är också platsen där familjen Hall odlar frukt och grönsaker, bikupor för honungsproduktion och en växande flock höns och kycklingar för äggproduktion. På Long Meadow Ranch återvinns allt och mycket av det som produceras på ranchen serveras på deras populära restaurang Farmstead eller säljs på Farmers Markets på helgerna.
Vingården i Anderson Valley Estate är på 69 hektar och ligger i den västra delen av Mendocino County, cirka 2,5 timmar norr om San Francisco. Här odlas Pinot Noir, Chardonnay och Pinot Gris. Det maritima läget med Navarro-floden i sydväst och närheten till Stilla havet ger vingården ett optimalt läge för burgundiska druvor. Här får druvorna ett klimat som gör att de mognar långsamt och får optimal koncentration och mognad.
"Viner från Long Meadow Ranch är matvänliga, eleganta, balanserade och uttrycker tydligt sitt ursprung".
Varje del av ranchen tar ett stort socialt ansvar och man arbetar med hållbara och ekologiska odlingsmetoder i hela produktionskedjan. Den familjeägda vinproducenten sysselsätter ett helt cirkulärt ekologiskt jordbrukssystem med såväl vin- och olivodling som frukt- och grönsaksodling i Napa Valley och längre norrut i Anderson Valley.
Mer vinspiration