Champagnen visar upp en intensiv gyllengul färg och en livlig ström av väldefinierade bubblor. Den delikata doften väcker tankar på brioche med toner av mandel och drag av citrus och lätt blommiga nyanser.
Champagne Pol Roger skapade sin prestigecuvée till Sir Winston Churchills ära, väl medvetna om de kvaliteter som han letade efter i champagne: en kraftfull, fyllig karaktär och en relativ mognad. Den exakta sammansättningen är en väl bevara familjehemlighet, men det är onekligen så att resultatet skulle ha välkomnats av den man till vilket vinet är tillägnat. Dosage: 7 g/liter
Serveras vid 10-12°C som aperitif, eller till gåslever, smakrika fisk- och skaldjursrätter och ljust kött.
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ och 1855 påbörjade han produktionen av Brut Champagne i Épernay. Pol Roger är fortfarande ett familjeägt Champagnehus och de äger 85 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker 45 % av behovet. Resterande 55 % tas från Pinot-byar för att ge ryggrad åt vinerna. Produktionen är cirka 1,4 miljoner flaskor per år.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera miljöpåverkan i varje ldela av produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.
Champagnen visar upp en intensiv gyllengul färg och en livlig ström av väldefinierade bubblor. Den delikata doften väcker tankar på brioche med toner av mandel och drag av citrus och lätt blommiga nyanser.
Champagne Pol Roger skapade sin prestigecuvée till Sir Winston Churchills ära, väl medvetna om de kvaliteter som han letade efter i champagne: en kraftfull, fyllig karaktär och en relativ mognad. Den exakta sammansättningen är en väl bevara familjehemlighet, men det är onekligen så att resultatet skulle ha välkomnats av den man till vilket vinet är tillägnat. Dosage: 7 g/liter
Serveras vid 10-12°C som aperitif, eller till gåslever, smakrika fisk- och skaldjursrätter och ljust kött.
Server Render
”The most drinkable address in the world”
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ och 1855 påbörjade han produktionen av Brut Champagne i Épernay. Pol Roger är fortfarande ett familjeägt Champagnehus och de äger 85 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker 45 % av behovet. Resterande 55 % tas från Pinot-byar för att ge ryggrad åt vinerna. Produktionen är cirka 1,4 miljoner flaskor per år.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera miljöpåverkan i varje ldela av produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.