Intensiv fruktig doft av jordgubbar och körsbär med blommiga toner av rosor och freesia. Friskt, aromatiskt och mjukt med bärig eftersmak.
Druvorna odlas i vingårdar där raderna står i öst-västlig riktning. Det gör att man drar nytta av den svala vinden som kommer in från havet och bergen och kyler ner druvorna. Vinet har jäst på ståltank och macerering med skalen i 8-9 dagar. Efter den malolaktiska jäsningen har vinet lagrats på tank i fyra månader följt av lagring på flaska i sex månader. Etiketten avspeglar vinets personlighet med sina solmogna, söta sicilianska bär och blommiga dofter.
Servera till italienska charkuterier, pasta, pizza, grillade grönsaker eller färsk tonfisk.
Serveringstemperatur: 14-16° C.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Intensiv fruktig doft av jordgubbar och körsbär med blommiga toner av rosor och freesia. Friskt, aromatiskt och mjukt med bärig eftersmak.
Druvorna odlas i vingårdar där raderna står i öst-västlig riktning. Det gör att man drar nytta av den svala vinden som kommer in från havet och bergen och kyler ner druvorna. Vinet har jäst på ståltank och macerering med skalen i 8-9 dagar. Efter den malolaktiska jäsningen har vinet lagrats på tank i fyra månader följt av lagring på flaska i sex månader. Etiketten avspeglar vinets personlighet med sina solmogna, söta sicilianska bär och blommiga dofter.
Servera till italienska charkuterier, pasta, pizza, grillade grönsaker eller färsk tonfisk.
Serveringstemperatur: 14-16° C.
Server Render
Vinhantverk på Sicilien.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Server Render