Intensiv doft av torkad frukt, aprikos och apelsinskal. Mycket sött och samtidigt fräscht med en komplexitet från torkade druvor och färsk frukt.
Druvorna har skördats i två omgångar där den första skörden får ligga och torka i tre till fyra veckor fram tills nästa skördeomgång. Det är de senare skördade druvorna som får jäsa till vin medan man tillsätter de torkade druvorna allteftersom under jäsningen för att addera sötma och syra. Jäsningen tar ungefär en månad och därefter lagras vinet i 8 månader på tank följt av 12 månader på flaska. Ben Ryé är en arabisk term för Vindarnas Son och syftar på de vindarna som ständigt sveper in över den lilla ön Pantelleria.
Serveras väl kyld till söta bakverk, choklad eller desserter med ricotta. Passar även utmärkt till starka ostar och foie gras. Serveringstemperatur: 8° C.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Intensiv doft av torkad frukt, aprikos och apelsinskal. Mycket sött och samtidigt fräscht med en komplexitet från torkade druvor och färsk frukt.
Druvorna har skördats i två omgångar där den första skörden får ligga och torka i tre till fyra veckor fram tills nästa skördeomgång. Det är de senare skördade druvorna som får jäsa till vin medan man tillsätter de torkade druvorna allteftersom under jäsningen för att addera sötma och syra. Jäsningen tar ungefär en månad och därefter lagras vinet i 8 månader på tank följt av 12 månader på flaska. Ben Ryé är en arabisk term för Vindarnas Son och syftar på de vindarna som ständigt sveper in över den lilla ön Pantelleria.
Serveras väl kyld till söta bakverk, choklad eller desserter med ricotta. Passar även utmärkt till starka ostar och foie gras. Serveringstemperatur: 8° C.
Server Render
Vinhantverk på Sicilien.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Server Render