Fin doft av röda bär som jordgubbar och lingon och en blommig ton av viol. Friskt och mjukt med undertoner av svartpeppar och tobak. Alkohol, syra och mineralitet i balans innebär kvalitetsvin från Etna.
Efter noggrann selektering av de bästa druvorna, jäser musten på rostfria ståltankar och macererar med skalen i 8-10 dagar. Därefter lagras vinet på både cementkar och på två till tre år gamla franska ekfat i 14 månader, följt av ytterligare 10 månader på flaska. Etna är en vulkanisk gudinna och dotter till Uranus (luft) och Gaia (jord), en perfekt blandning av dem båda. Etiketten visar Etna med sitt röda flammande hår i luften och med rötterna djupt rotade i jorden.
Servera till italienska charkuterier, rätter med svamp eller lite kraftigare vita fiskar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Fin doft av röda bär som jordgubbar och lingon och en blommig ton av viol. Friskt och mjukt med undertoner av svartpeppar och tobak. Alkohol, syra och mineralitet i balans innebär kvalitetsvin från Etna.
Efter noggrann selektering av de bästa druvorna, jäser musten på rostfria ståltankar och macererar med skalen i 8-10 dagar. Därefter lagras vinet på både cementkar och på två till tre år gamla franska ekfat i 14 månader, följt av ytterligare 10 månader på flaska. Etna är en vulkanisk gudinna och dotter till Uranus (luft) och Gaia (jord), en perfekt blandning av dem båda. Etiketten visar Etna med sitt röda flammande hår i luften och med rötterna djupt rotade i jorden.
Servera till italienska charkuterier, rätter med svamp eller lite kraftigare vita fiskar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Vinhantverk på Sicilien.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Tjusigt rött från Sicilien och odlingarna vid vulkanen Etna. I glaset finner vi toner av röda körsbär, pomerans, rökig mineral, yviga örter och närvarande tanniner. Stramt i stilen, som gjort för mat. Pasta givetvis men varför inte våga till julbordets småvarma?