Stor doft av björnbär, mullbär, kakao och vanilj. Djupt och fylligt med silkiga tanniner.
Vinet har jäst på ståltank och macerering med skalen i 12 dagar. Vinet har lagrats på nya franska ekfat i 13-14 månader, följt av ytterligare 20 månader på flaska. Etiketten och vinets namn har tagit inspiration från sagan "Tusen och en Natt" och slottet på bilden är en favoritplats på Sicilien för författaren Tommaso di Lampedusa som skrev novellen "The Leopard" som i sin tur senare gett upphov till vinhusets namn Donnafugata.
Servera till smakrika rätter av nöt, vilt och lamm. Lufta gärna ett par timmar före servering.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Stor doft av björnbär, mullbär, kakao och vanilj. Djupt och fylligt med silkiga tanniner.
Vinet har jäst på ståltank och macerering med skalen i 12 dagar. Vinet har lagrats på nya franska ekfat i 13-14 månader, följt av ytterligare 20 månader på flaska. Etiketten och vinets namn har tagit inspiration från sagan "Tusen och en Natt" och slottet på bilden är en favoritplats på Sicilien för författaren Tommaso di Lampedusa som skrev novellen "The Leopard" som i sin tur senare gett upphov till vinhusets namn Donnafugata.
Servera till smakrika rätter av nöt, vilt och lamm. Lufta gärna ett par timmar före servering.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Vinhantverk på Sicilien.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.