Fin doft av gula äpplen, citrus och italienska örter. Friskt och torrt med en tydlig mineralitet, medelhög syra och en touch av flinta.
Druvorna kommer från vingårdar på den nordliga sidan av Etna som har ett något svalare klimat. Vinet har jäst på rostfria ståltankar och därefter har en del av vinet lagrats i 10 månader på två och tre år gamla franska ekfat, följt av 9 månader på flaska. Etiketten visar en vulkanisk gudinna som utstrålar styrka och energi. De intensiva färgerna av rött, gult och skiftande svärta symboliserar Etna som är den högsta aktiva vulkanen i Europa.
Servera till skaldjur eller till fisk och lättare vegetariska rätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Lagra för ytterligare mognadstoner.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Fin doft av gula äpplen, citrus och italienska örter. Friskt och torrt med en tydlig mineralitet, medelhög syra och en touch av flinta.
Druvorna kommer från vingårdar på den nordliga sidan av Etna som har ett något svalare klimat. Vinet har jäst på rostfria ståltankar och därefter har en del av vinet lagrats i 10 månader på två och tre år gamla franska ekfat, följt av 9 månader på flaska. Etiketten visar en vulkanisk gudinna som utstrålar styrka och energi. De intensiva färgerna av rött, gult och skiftande svärta symboliserar Etna som är den högsta aktiva vulkanen i Europa.
Servera till skaldjur eller till fisk och lättare vegetariska rätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Lagra för ytterligare mognadstoner.
Server Render
Vinhantverk på Sicilien.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.