Nötig, varmt druvig doft med inslag av pomerans, nougat, torkade fikon och örter. Halvtorr, fyllig med välbalanserade syror och lång fin eftersmak.
Dry Sack Medium är en blandning av Amontillado, Olroso och Pedro Ximénez som får sin harmoni och balans efter lagring i solerasystem. Solerametoden är unik för sherry och innebär att man kontinuerligt och stegvis blandar viner med olika åldrar för att få ett vin som håller samma kvalitet från år till år.
Servera som aperitif tillsammans med rostade salta mandlar, kallskuret som t.ex. Serrano-skinka. Passar även till ost eller en krämig svampsoppa. En klockren kombination är matjesill på kavring!
Om producenten
Bodegas Williams & Humbert grundades 1877 efter giftemål mellan den engelske vinhandlaren Alexander Williams och Amy Humbert som kom från en etablerad sherryfamilj, även hon med brittisk härkomst. Tack vare sina utmärkta kontakter med det gamla hemlandet blomstrade snart affärerna och W&H blev en av de stora bodegorna i staden.
Visste du att?
Bodegan i Jerez de la Frontera är den största vinanläggningen i Europa och i de kilometerlånga gångarna lagerhåller de mer än 80.000 fat med viner som långsamt får mogna i olika solerasystem, många både tjugo och trettio år gamla.
Nötig, varmt druvig doft med inslag av pomerans, nougat, torkade fikon och örter. Halvtorr, fyllig med välbalanserade syror och lång fin eftersmak.
Dry Sack Medium är en blandning av Amontillado, Olroso och Pedro Ximénez som får sin harmoni och balans efter lagring i solerasystem. Solerametoden är unik för sherry och innebär att man kontinuerligt och stegvis blandar viner med olika åldrar för att få ett vin som håller samma kvalitet från år till år.
Servera som aperitif tillsammans med rostade salta mandlar, kallskuret som t.ex. Serrano-skinka. Passar även till ost eller en krämig svampsoppa. En klockren kombination är matjesill på kavring!
Server Render
Om producenten
Bodegas Williams & Humbert grundades 1877 efter giftemål mellan den engelske vinhandlaren Alexander Williams och Amy Humbert som kom från en etablerad sherryfamilj, även hon med brittisk härkomst. Tack vare sina utmärkta kontakter med det gamla hemlandet blomstrade snart affärerna och W&H blev en av de stora bodegorna i staden.
Visste du att?
Bodegan i Jerez de la Frontera är den största vinanläggningen i Europa och i de kilometerlånga gångarna lagerhåller de mer än 80.000 fat med viner som långsamt får mogna i olika solerasystem, många både tjugo och trettio år gamla.