Komplex och elegant, fruktig och frisk doft av gula äpplen, citrus och mineral med undertoner av rostat bröd, sötmandel och nougat.
Från ekologiska odlingar i nordligaste delen av Italien och med Alperna som närmaste granne, kommer druvorna till detta mousserande vin. Druvorna skördades för hand i slutet av augusti - början av september. Efter en första jäsning i ståltank följer en andra jäsning på flaska. Därefter vilar vinet på sin jästfällning i minst 36 månader före degorgering. Vinet är framställt enligt den traditionella metoden.
Servera som apéritif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Vinhuset Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens nordligaste del och tillverka något precis lika bra. Genom vinifiering som är exakt densamma som i champagne, med en andra jäsning i flaska, gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC. Vinhuset drivs idag av tredje generationen i familjen Lunelli som förvaltar sina egendomar med stor respekt för miljö och klimat. Ferrari har ett partnerskap med Formula 1® och är officiell dryckespartner till samtliga Formula 1® tävlingar.
Hållbarhet
Alla odlingar är ekologiskt certifierade och består i huvudsak av de klassiska champagnedruvorna som Chardonnay och Pinot Noir. Vingårdarna i appellationen Trento DOC ligger på sydöstliga och sydvästliga sluttningar vid Trentino-bergen i kommunerna Val d’Adige, Val di Cembra och Valle dei Laghi.
Komplex och elegant, fruktig och frisk doft av gula äpplen, citrus och mineral med undertoner av rostat bröd, sötmandel och nougat.
Från ekologiska odlingar i nordligaste delen av Italien och med Alperna som närmaste granne, kommer druvorna till detta mousserande vin. Druvorna skördades för hand i slutet av augusti - början av september. Efter en första jäsning i ståltank följer en andra jäsning på flaska. Därefter vilar vinet på sin jästfällning i minst 36 månader före degorgering. Vinet är framställt enligt den traditionella metoden.
Servera som apéritif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Ekologiska odlingar & mousserande viner i världsklass.
Om producenten
Vinhuset Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens nordligaste del och tillverka något precis lika bra. Genom vinifiering som är exakt densamma som i champagne, med en andra jäsning i flaska, gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC. Vinhuset drivs idag av tredje generationen i familjen Lunelli som förvaltar sina egendomar med stor respekt för miljö och klimat. Ferrari har ett partnerskap med Formula 1® och är officiell dryckespartner till samtliga Formula 1® tävlingar.
Hållbarhet
Alla odlingar är ekologiskt certifierade och består i huvudsak av de klassiska champagnedruvorna som Chardonnay och Pinot Noir. Vingårdarna i appellationen Trento DOC ligger på sydöstliga och sydvästliga sluttningar vid Trentino-bergen i kommunerna Val d’Adige, Val di Cembra och Valle dei Laghi.