Mycket fruktig doft med inslag av plommon, mörka körsbär, svartpeppar, choklad och lakrits. Fruktig smak med en rik men balanserad sötma och en frisk eftersmak.
De handplockade druvorna kommer från familjen Symingtons egna och ekologiskt certifierade odlingar i Douro-dalen. Efter skörden har musten jäst på stora cementtankar. Jäsningsprocessen har avstannats med hjälp av vinsprit som hälls i musten så vinet dels får behålla sin naturliga sötma samt att det får en högre alkoholhalt.
Serveras vid 16-18°C till lagrade hård- eller grönmögelostar eller desserter.
Om producenten
Graham’s är en de mest klassiska firmorna i Dourodalen, vars historia börjar 1820 då de landade i vinbranschen av en tillfällighet. Familjen drev en textilfirma i Oporto, som William och John Graham förestod. En dag blev bröderna erbjudna en ansenlig mängd portvin som betalning för en skuld och godtog vinet som betalning. Detta blev början på en lång och framgångsrik historia. Firman ägs idag av Symington Family Estate som är den största vingårdägaren i Dourodalen och ägare av flera historiska portvinshus.
Hållbarhet
Symington Family Estate är B-Corp-certifierade. Det innebär högt ställda krav på sociala, miljömässiga och etiska affärsmetoder. Som den största odlaren av ekologiskt certifierad mark i norra Portugal visar det att de tar sitt ansvar för miljö och klimat på allvar för kommande generationer.
Mycket fruktig doft med inslag av plommon, mörka körsbär, svartpeppar, choklad och lakrits. Fruktig smak med en rik men balanserad sötma och en frisk eftersmak.
De handplockade druvorna kommer från familjen Symingtons egna och ekologiskt certifierade odlingar i Douro-dalen. Efter skörden har musten jäst på stora cementtankar. Jäsningsprocessen har avstannats med hjälp av vinsprit som hälls i musten så vinet dels får behålla sin naturliga sötma samt att det får en högre alkoholhalt.
Serveras vid 16-18°C till lagrade hård- eller grönmögelostar eller desserter.
Server Render
Största ägaren av ekologiska odlingar i Dourodalen.
Om producenten
Graham’s är en de mest klassiska firmorna i Dourodalen, vars historia börjar 1820 då de landade i vinbranschen av en tillfällighet. Familjen drev en textilfirma i Oporto, som William och John Graham förestod. En dag blev bröderna erbjudna en ansenlig mängd portvin som betalning för en skuld och godtog vinet som betalning. Detta blev början på en lång och framgångsrik historia. Firman ägs idag av Symington Family Estate som är den största vingårdägaren i Dourodalen och ägare av flera historiska portvinshus.
Hållbarhet
Symington Family Estate är B-Corp-certifierade. Det innebär högt ställda krav på sociala, miljömässiga och etiska affärsmetoder. Som den största odlaren av ekologiskt certifierad mark i norra Portugal visar det att de tar sitt ansvar för miljö och klimat på allvar för kommande generationer.
Enkelt och rättframt med drag av plommon, örter och lakrits med en behaglig avrundad sötma.