Vital och generös doft med björnbär, plommon och blåbär och en aromatisk kryddighet som drar mot eukalyptus och lavendel. Smaken är komplex, mycket söt med polerade tanniner, frisk syra och en lång elegant eftersmak.
Late Bottled Vintage (LBV) tillverkas LBV samma årgångar som en s.k. Vintage Port, men buteljeras senare. Druvorna till Graham’s LBV hämtas från firmans vingård Quinta dos Malvedos och andra vingårdar i den övre delen av Dourodalen. Efter skörden har musten jäst på stora cementtankar. Jäsningsprocessen avstannas med hjälp av vinsprit som hälls i musten så att vinet dels får behålla sin naturliga sötma samt att det får en högre alkoholhalt. Vinet är sedan lagrat på fat i ca fem år före buteljering och kräver ingen ytterligare lagring.
Servera till mörk choklad, lagrade eller smakrika ostar som t.ex. Manchego och Cheddar.
Om producenten
Graham’s är en de mest klassiska firmorna i Dourodalen, vars historia börjar 1820 då de landade i vinbranschen av en tillfällighet. Familjen drev en textilfirma i Oporto, som William och John Graham förestod. En dag blev bröderna erbjudna en ansenlig mängd portvin som betalning för en skuld och godtog vinet som betalning. Detta blev början på en lång och framgångsrik historia. Firman ägs idag av Symington Family Estate som är den största vingårdägaren i Dourodalen och ägare av flera historiska portvinshus.
Hållbarhet
Symington Family Estate är B-Corp-certifierade. Det innebär högt ställda krav på sociala, miljömässiga och etiska affärsmetoder. Som den största odlaren av ekologiskt certifierad mark i norra Portugal visar det att de tar sitt ansvar för miljö och klimat på allvar för kommande generationer.
Vital och generös doft med björnbär, plommon och blåbär och en aromatisk kryddighet som drar mot eukalyptus och lavendel. Smaken är komplex, mycket söt med polerade tanniner, frisk syra och en lång elegant eftersmak.
Late Bottled Vintage (LBV) tillverkas LBV samma årgångar som en s.k. Vintage Port, men buteljeras senare. Druvorna till Graham’s LBV hämtas från firmans vingård Quinta dos Malvedos och andra vingårdar i den övre delen av Dourodalen. Efter skörden har musten jäst på stora cementtankar. Jäsningsprocessen avstannas med hjälp av vinsprit som hälls i musten så att vinet dels får behålla sin naturliga sötma samt att det får en högre alkoholhalt. Vinet är sedan lagrat på fat i ca fem år före buteljering och kräver ingen ytterligare lagring.
Servera till mörk choklad, lagrade eller smakrika ostar som t.ex. Manchego och Cheddar.
Server Render
Största ägaren av ekologiska odlingar i Dourodalen.
Om producenten
Graham’s är en de mest klassiska firmorna i Dourodalen, vars historia börjar 1820 då de landade i vinbranschen av en tillfällighet. Familjen drev en textilfirma i Oporto, som William och John Graham förestod. En dag blev bröderna erbjudna en ansenlig mängd portvin som betalning för en skuld och godtog vinet som betalning. Detta blev början på en lång och framgångsrik historia. Firman ägs idag av Symington Family Estate som är den största vingårdägaren i Dourodalen och ägare av flera historiska portvinshus.
Hållbarhet
Symington Family Estate är B-Corp-certifierade. Det innebär högt ställda krav på sociala, miljömässiga och etiska affärsmetoder. Som den största odlaren av ekologiskt certifierad mark i norra Portugal visar det att de tar sitt ansvar för miljö och klimat på allvar för kommande generationer.