Stilrent och elegant med stor koncentration av frukt och toner av vit persika, citrus och mineralitet. Balanserad syra och lång frisk eftersmak.
Druvorna kommer från odlingar på kullarna i Saint-Andelain i appellationen Pouilly-Fumé där vinodling går tillbaka till romartiden. Jordmånen består av kalkrik sten och bidrar till vinets mineralitet och finess. De nyskördade druvorna pressas lätt och får sedan jäsa temperaturkontrollerad på rostfria ståltankar vid 15-18° C. Därefter får vinet vila svalt på sin jästfällning under fem månader innan det är dags för buteljering. "Travertin" har fått sitt namn efter en form av kalksten.
Servera till skaldjur, fisk, vitt kött och getost. Till exempel en piggvar med spenat och fetaost, eller en Crottin de Chavignol getost med rostade sesamfrön.
Serveringstemperatur: 10° C.
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.
Stilrent och elegant med stor koncentration av frukt och toner av vit persika, citrus och mineralitet. Balanserad syra och lång frisk eftersmak.
Druvorna kommer från odlingar på kullarna i Saint-Andelain i appellationen Pouilly-Fumé där vinodling går tillbaka till romartiden. Jordmånen består av kalkrik sten och bidrar till vinets mineralitet och finess. De nyskördade druvorna pressas lätt och får sedan jäsa temperaturkontrollerad på rostfria ståltankar vid 15-18° C. Därefter får vinet vila svalt på sin jästfällning under fem månader innan det är dags för buteljering. "Travertin" har fått sitt namn efter en form av kalksten.
Servera till skaldjur, fisk, vitt kött och getost. Till exempel en piggvar med spenat och fetaost, eller en Crottin de Chavignol getost med rostade sesamfrön.
Serveringstemperatur: 10° C.
Server Render
Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.