Doft av röda frukter och vit persika. Smaken har en harmonisk balans, med fräschör och krispig fruktighet. Karaktären är en nyanserad bukett, som kombinerar blommiga och peppriga toner med inslag av mandarin och vilda jordgubbar.
Från familjen Bourgeois vingårdar med lera och kalksten på kullarna mellan Chavignol och Sancerre. Kalkstenen ger vinet ryggrad och leran ger mer struktur. Druvorna sorteras noga vid skörd och avstjälkas innan de placeras i öppna kar där de pressas försiktigt. Tack vare druvornas perfekta mognad sker pressningen snabbt vilket bevarar druvornas fräschören och ger druvjuicen en lätt färg från skalen. Alkoholjäsning sker i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar vid 15 till 18°C. Därefter har vinet lagrast på sin fina jästfällning i 3 till 4 månader innan det buteljeras och släpps i tillfälligt sortiment.
Servera som aperitif eller till en somrig sallad, ljust kött eller vegetariskt.
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.
Doft av röda frukter och vit persika. Smaken har en harmonisk balans, med fräschör och krispig fruktighet. Karaktären är en nyanserad bukett, som kombinerar blommiga och peppriga toner med inslag av mandarin och vilda jordgubbar.
Från familjen Bourgeois vingårdar med lera och kalksten på kullarna mellan Chavignol och Sancerre. Kalkstenen ger vinet ryggrad och leran ger mer struktur. Druvorna sorteras noga vid skörd och avstjälkas innan de placeras i öppna kar där de pressas försiktigt. Tack vare druvornas perfekta mognad sker pressningen snabbt vilket bevarar druvornas fräschören och ger druvjuicen en lätt färg från skalen. Alkoholjäsning sker i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar vid 15 till 18°C. Därefter har vinet lagrast på sin fina jästfällning i 3 till 4 månader innan det buteljeras och släpps i tillfälligt sortiment.
Servera som aperitif eller till en somrig sallad, ljust kött eller vegetariskt.
Server Render
Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.