Generös doft av tropisk frukt, passionsfrukt och apelsinblom. Balanserad sötma och en liten underton av mineral, rosépeppar och muskot.
Det lokala namnet på Pantelleria för druvan Moscato är Zibibbo. Druvmusten har jäst och lagrats i 3 månader på rostfria ståltankar följt av ytterligare 3 månader på flaska. Kabir betyder Den Store, fritt översatt från arabiska och namnet valdes för vinets stora och eleganta doft. Etiketten är en hyllning till Sicilien, en ö mitt i det blå Medelhavet omgärdad av vind, vågor och sol.
Servera till starka ostar och fruktiga desserter.
Serveringstemperatur: 8° C.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Generös doft av tropisk frukt, passionsfrukt och apelsinblom. Balanserad sötma och en liten underton av mineral, rosépeppar och muskot.
Det lokala namnet på Pantelleria för druvan Moscato är Zibibbo. Druvmusten har jäst och lagrats i 3 månader på rostfria ståltankar följt av ytterligare 3 månader på flaska. Kabir betyder Den Store, fritt översatt från arabiska och namnet valdes för vinets stora och eleganta doft. Etiketten är en hyllning till Sicilien, en ö mitt i det blå Medelhavet omgärdad av vind, vågor och sol.
Servera till starka ostar och fruktiga desserter.
Serveringstemperatur: 8° C.
Server Render
Vinhantverk på Sicilien.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.