Tydlig rödfruktig pinot noir karaktär med toner av hallon, röda vinbär och bigarråer. Frisk smak av röda bär med inslag av mineral, bra syra och en lång eftersmak.
Vinet kommer från rankor som växer i kalkhaltig lerjord i Sancerre. Vinet får macerera vid en temperatur av 26-32°under12 dagar då man pumpar över/trycker ner druvskalen i musten två gånger om dagen och sedan låter man musten rinna av. Vinet får sedan mogna på franska ekfat (Tronçais) under 6-8 månader, en tredjedel av faten är nya.
Servera till ljust kött med smörstekt svamp och en fyllig rödvinssås eller till stekt och grillad vit fisk med en örtig sås och pressad citron.
Serveras lätt kylt vid 14-16° C.
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.
Tydlig rödfruktig pinot noir karaktär med toner av hallon, röda vinbär och bigarråer. Frisk smak av röda bär med inslag av mineral, bra syra och en lång eftersmak.
Vinet kommer från rankor som växer i kalkhaltig lerjord i Sancerre. Vinet får macerera vid en temperatur av 26-32°under12 dagar då man pumpar över/trycker ner druvskalen i musten två gånger om dagen och sedan låter man musten rinna av. Vinet får sedan mogna på franska ekfat (Tronçais) under 6-8 månader, en tredjedel av faten är nya.
Servera till ljust kött med smörstekt svamp och en fyllig rödvinssås eller till stekt och grillad vit fisk med en örtig sås och pressad citron.
Serveras lätt kylt vid 14-16° C.
Server Render
Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.