Friskt och fräscht med fruktiga toner som bjuder på aromer av jordgubbar, granatäpple och blommiga toner av viol. Ett välbalanserat rosévin med en behaglig struktur och lång fruktig eftersmak.
Druvmusten macererade med skalen i 12-24 timmar för att extrahera färg. Jäsningen skedde på ståltank och vinet har därefter vilat 5 månader på ståltank och flaska.
Servera till fisk och skaldjur, grillad tonfisk, grillade grönsaker eller italiensk antipasti.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.
Friskt och fräscht med fruktiga toner som bjuder på aromer av jordgubbar, granatäpple och blommiga toner av viol. Ett välbalanserat rosévin med en behaglig struktur och lång fruktig eftersmak.
Druvmusten macererade med skalen i 12-24 timmar för att extrahera färg. Jäsningen skedde på ståltank och vinet har därefter vilat 5 månader på ståltank och flaska.
Servera till fisk och skaldjur, grillad tonfisk, grillade grönsaker eller italiensk antipasti.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Vinhantverk på Sicilien.
Om producenten
Giacomo och Gabriella Rallo grundade vinhuset Donnafugata 1983. Namnet kommer från den italienska novellen "The Leopard" av Tomasi di Lampedusa som handlar om en drottning som flyr till just den del av Sicilien där de första vingårdarna ligger. Översatt till svenska betyder Donnafugata "flyende kvinna". Idag har Donnafugata vingårdar i fem viktiga områden på Sicilien: Marsala, Contessa Entellina, Pantelleria, Vittoria och Etna.
Hållbarhet
Donnafugata är ISO-certifierade för sitt sätt att arbeta och minimera deras Carbon & Water Footprint. De är även certifierade med Integrated Quality, Environment & Food Safety System. I vingårdarna tillämpas Good Agricultural Practices (GAP) vilket bland annat innebär gröngödsling, täckgrödor och minimal användning av vatten och energi.