Torrt och bärigt rosévin med inslag av örter, röda vinbär, smultron och blodgrapefrukt.
Druvorna skördas för hand tidigt på morgonen eller sent på kvällen, för att bevara kvaliteten i frukten. Druvorna krossas och avstjälkas i vineriet och skalen ligger kvar i juicen endast 3-4 timmar innan de tas bort. Efter pressning får druvjuicen klarna i ståltank över natten i 15°C. Därefter startar alkoholjäsningen i ståltank och man undviker den malolaktiska jäsningen.
Druvblenden för årgång 2023 är: Grenache (50%), Cinsault (20%), Syrah (20%) Tibouren (10%).
Ett perfekt vin till fisk och skaldjur, fräscha sommarsallader, grillade fiskrätter, örtiga kycklingrätter, asiatiska rätter med lite hetta eller bara njuta ett glas av!
Om producenten
Château Minuty är familjeägt och drivs i av tredje generationen genom bröderna Jean-Etienne och Francois Matton. Vinhuset är en av de klassiska egendomarna i Côtes-de-Provence i södra Frankrike och ett av 18 vinhus i Provence vars vingårdar har den högsta klassificeringen Cru Classé des Côtes des Provence. Vingården, med ett fantastiskt läge och utsikt över Saint-Tropez bukten, är omgärdat av kalkrik jord, planterad mestadels med Grenache, Tibouren och Rolle.
Hållbarhet
Château Minuty har tilldelats den högsta nivån av den franska HVE-certifieringen på vinhusets 160 hektar vinodlingar. Bröderna är mycket noga med att ta väl hand om sina ägor, de tänker hela tiden långsiktigt och vill kunna lämna över den vackra gården i bästa skick till nästa generation.
Torrt och bärigt rosévin med inslag av örter, röda vinbär, smultron och blodgrapefrukt.
Druvorna skördas för hand tidigt på morgonen eller sent på kvällen, för att bevara kvaliteten i frukten. Druvorna krossas och avstjälkas i vineriet och skalen ligger kvar i juicen endast 3-4 timmar innan de tas bort. Efter pressning får druvjuicen klarna i ståltank över natten i 15°C. Därefter startar alkoholjäsningen i ståltank och man undviker den malolaktiska jäsningen.
Druvblenden för årgång 2023 är: Grenache (50%), Cinsault (20%), Syrah (20%) Tibouren (10%).
Ett perfekt vin till fisk och skaldjur, fräscha sommarsallader, grillade fiskrätter, örtiga kycklingrätter, asiatiska rätter med lite hetta eller bara njuta ett glas av!
Server Render
Vingårdar med vacker utsikt över St Tropez-bukten.
Om producenten
Château Minuty är familjeägt och drivs i av tredje generationen genom bröderna Jean-Etienne och Francois Matton. Vinhuset är en av de klassiska egendomarna i Côtes-de-Provence i södra Frankrike och ett av 18 vinhus i Provence vars vingårdar har den högsta klassificeringen Cru Classé des Côtes des Provence. Vingården, med ett fantastiskt läge och utsikt över Saint-Tropez bukten, är omgärdat av kalkrik jord, planterad mestadels med Grenache, Tibouren och Rolle.
Hållbarhet
Château Minuty har tilldelats den högsta nivån av den franska HVE-certifieringen på vinhusets 160 hektar vinodlingar. Bröderna är mycket noga med att ta väl hand om sina ägor, de tänker hela tiden långsiktigt och vill kunna lämna över den vackra gården i bästa skick till nästa generation.
Server Render