Torr och elegant med struktur och stor smakrikedom. Karaktär av körsbärsplommon, vit persika, citrustoner och mandel. Fin syra, små fina bubblor samt en lång eftersmak.
Vinstockarna har en genomsnittlig ålder av 25 år och den kalkrika jordmånen som är så karaktäristisk för regionen. Skörden sker för hand och druvorna pressas med stor försiktighet och genomgår därefter en naturlig vinifiering. Jäsningen sker i rostfria ståltankar där även den malolaktiska jäsningen sker. Därefter har vinet legat på sin jästfällning i flaska i 4-6 år i vinhusets svala källare under egendomen i Pierry. Dosage 6 gr/l.
Servera som aperitif och till eleganta fiskrätter, skaldjur eller vegetarsikt.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Champagnehuset har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1735. Idag drivs egendomen av Claude Mandois, den nionde generationen. Till en början var familjen endast odlare men år 1862 blev man även producent då Victor Mandois (femte generationen) tillverkade de första vinerna i deras vineri i Épernay. 1905 gick flyttlasset till den lilla byn Pierry (1er Cru) strax utanför Épernay.
Under 1950-talet expanderade man vingårdsarealen till 25 ha och år 2000 ägde man hela 37 ha och började anpassa vingårdsarbetet till naturliga odlingsmetoder. På egendomens inhägnade vingård Clos Mandois fanns stora möjligheter att experimentera i vingården och 2017 togs beslutet att konvertera till ekologisk odling. Idag är de en av de största odlarna av ekologiska druvor i Champagne, all deras chardonnay är ekologisk och kommer från egna gårdar. 70% av deras odlingar består av chardonnay och resterande 30% av lika delar pinot noir och pinot meunier. Gårdarna är spridda över 12 byar i Côte de Blancs, Côte d'Épernay, Coteaux de Sézanne oxh Côte de Bars. Röda druvor köper man från kontrakterade odlare. En producent som arbetat målmedvetet i det tysta och kunde stolt 2024 inviga deras nya vineri som är toppmodernt. Man använder sig av betongfat som främhäver mineraliteten och ekfat som främjar oxidationen.
Torr och elegant med struktur och stor smakrikedom. Karaktär av körsbärsplommon, vit persika, citrustoner och mandel. Fin syra, små fina bubblor samt en lång eftersmak.
Vinstockarna har en genomsnittlig ålder av 25 år och den kalkrika jordmånen som är så karaktäristisk för regionen. Skörden sker för hand och druvorna pressas med stor försiktighet och genomgår därefter en naturlig vinifiering. Jäsningen sker i rostfria ståltankar där även den malolaktiska jäsningen sker. Därefter har vinet legat på sin jästfällning i flaska i 4-6 år i vinhusets svala källare under egendomen i Pierry. Dosage 6 gr/l.
Servera som aperitif och till eleganta fiskrätter, skaldjur eller vegetarsikt.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Champagnehuset har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1735. Idag drivs egendomen av Claude Mandois, den nionde generationen. Till en början var familjen endast odlare men år 1862 blev man även producent då Victor Mandois (femte generationen) tillverkade de första vinerna i deras vineri i Épernay. 1905 gick flyttlasset till den lilla byn Pierry (1er Cru) strax utanför Épernay.
Under 1950-talet expanderade man vingårdsarealen till 25 ha och år 2000 ägde man hela 37 ha och började anpassa vingårdsarbetet till naturliga odlingsmetoder. På egendomens inhägnade vingård Clos Mandois fanns stora möjligheter att experimentera i vingården och 2017 togs beslutet att konvertera till ekologisk odling. Idag är de en av de största odlarna av ekologiska druvor i Champagne, all deras chardonnay är ekologisk och kommer från egna gårdar. 70% av deras odlingar består av chardonnay och resterande 30% av lika delar pinot noir och pinot meunier. Gårdarna är spridda över 12 byar i Côte de Blancs, Côte d'Épernay, Coteaux de Sézanne oxh Côte de Bars. Röda druvor köper man från kontrakterade odlare. En producent som arbetat målmedvetet i det tysta och kunde stolt 2024 inviga deras nya vineri som är toppmodernt. Man använder sig av betongfat som främhäver mineraliteten och ekfat som främjar oxidationen.
Röda äpplen. blodapelsin, fransk nougat och på toppen en frisk mineralitet. Har utvecklats fint!