Ett elegant och smakrikt rosévin med toner av smultron, hallon, citrus och fläder. Torr frisk smak med toner av mineralitet och en avslutande kryddighet.
Druvorna skördas för hand tidigt på morgonen eller sent på kvällen, för att bevara kvaliteten i frukten. Druvorna krossas och avstjälkas i vineriet och skalen ligger kvar i juicen endast 3-4 timmar innan de tas bort. Efter pressning får druvjuicen klarna i ståltank över natten i 15°C. Därefter startar alkoholjäsningen i ståltank och man undviker den malolaktiska jäsningen.
Gott att njuta som det är men även ett mycket bra matvin. Passar till skaldjur, ostron, sushi, en somrig sallad, fiskrätter och grillad kyckling eller fläsk.
Om producenten
Château Minuty är familjeägt och drivs i av tredje generationen genom bröderna Jean-Etienne och Francois Matton. Vinhuset är en av de klassiska egendomarna i Côtes-de-Provence i södra Frankrike och ett av 18 vinhus i Provence vars vingårdar har den högsta klassificeringen Cru Classé des Côtes des Provence. Vingården, med ett fantastiskt läge och utsikt över Saint-Tropez bukten, är omgärdat av kalkrik jord, planterad mestadels med Grenache, Tibouren och Rolle.
Hållbarhet
Château Minuty har tilldelats den högsta nivån av den franska HVE-certifieringen på vinhusets 160 hektar vinodlingar. Bröderna är mycket noga med att ta väl hand om sina ägor, de tänker hela tiden långsiktigt och vill kunna lämna över den vackra gården i bästa skick till nästa generation.
Ett elegant och smakrikt rosévin med toner av smultron, hallon, citrus och fläder. Torr frisk smak med toner av mineralitet och en avslutande kryddighet.
Druvorna skördas för hand tidigt på morgonen eller sent på kvällen, för att bevara kvaliteten i frukten. Druvorna krossas och avstjälkas i vineriet och skalen ligger kvar i juicen endast 3-4 timmar innan de tas bort. Efter pressning får druvjuicen klarna i ståltank över natten i 15°C. Därefter startar alkoholjäsningen i ståltank och man undviker den malolaktiska jäsningen.
Gott att njuta som det är men även ett mycket bra matvin. Passar till skaldjur, ostron, sushi, en somrig sallad, fiskrätter och grillad kyckling eller fläsk.
Server Render
Vingårdar med vacker utsikt över St Tropez-bukten.
Om producenten
Château Minuty är familjeägt och drivs i av tredje generationen genom bröderna Jean-Etienne och Francois Matton. Vinhuset är en av de klassiska egendomarna i Côtes-de-Provence i södra Frankrike och ett av 18 vinhus i Provence vars vingårdar har den högsta klassificeringen Cru Classé des Côtes des Provence. Vingården, med ett fantastiskt läge och utsikt över Saint-Tropez bukten, är omgärdat av kalkrik jord, planterad mestadels med Grenache, Tibouren och Rolle.
Hållbarhet
Château Minuty har tilldelats den högsta nivån av den franska HVE-certifieringen på vinhusets 160 hektar vinodlingar. Bröderna är mycket noga med att ta väl hand om sina ägor, de tänker hela tiden långsiktigt och vill kunna lämna över den vackra gården i bästa skick till nästa generation.