Tydlig Sauvignon Blanc doft av fläder, nässlor och nyslaget grönt gräs ackompanjerat av Loires typiska karaktär av fuktig sandsten. Torr och mycket fruktig smak, hög syra och med lång eftersmak.
Druvorna har vuxit på lerig jord rika på krita och kalk. Vinet är jäst på rostfria temperaturkontrollerade ståltankar och får sedan mogna på sin jästfällning i tre månader innan det buteljeras. Vinet vinner inte på lagring, utan är gjort för att drickas när det är ungt och fräscht.
Serveras vid 8-10°C till sallader eller till rätter av fisk eller skaldjur.
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.
Tydlig Sauvignon Blanc doft av fläder, nässlor och nyslaget grönt gräs ackompanjerat av Loires typiska karaktär av fuktig sandsten. Torr och mycket fruktig smak, hög syra och med lång eftersmak.
Druvorna har vuxit på lerig jord rika på krita och kalk. Vinet är jäst på rostfria temperaturkontrollerade ståltankar och får sedan mogna på sin jästfällning i tre månader innan det buteljeras. Vinet vinner inte på lagring, utan är gjort för att drickas när det är ungt och fräscht.
Serveras vid 8-10°C till sallader eller till rätter av fisk eller skaldjur.
Server Render
Vinodlingar i Sancerre och Fuilly Fumé i 10 generationer
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.
Ledig elegans och lätthet, syrliga och aromatiska toner, gräs och örter. Mycket Sauvignon Blanc för pengarna.