Frisk och fruktig med inslag av gröna äpplen, citrus, lätt brödighet och mineralitet. Balanserat med elegant syra och finstämd mousse.
Brut Réserve är husets stolthet och den för vinmakaren största utmaningen att varje år återskapa en cuvée som ska spegla husets stil och kvalitet genom årgångarna. Under våren efter skörd blandas de olika vinerna, sk assemblage och för kontinuiteten används ca 25% reserveviner, dvs äldre årgångar, vilket är förutsättningen för att balansera de olika årgångarnas egenskaper. Vintes första jäsning sker på ståltank för att bevara fruktkaraktären. Den andra jäsningen sker på flaska i vinhusets svala vinkällaren som håller en temperatur på 9 C°. Brut Réserve ligger ca 3-4 år på jästfällningen innan degorgering. Sedan 2024 anger man degorgeringsdatum på baksidesetiketten. Dosagen är 8 g/l.
Pol Roger Brut Réserve är en fantastisk apéritifchampagne och som även passar utmärkt till eleganta förrätter på fisk och skaldjur samt vita kittostar.
Servera vid 8-10°C.
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ. Det blev också startskottet för ett av världens mest kända Champagnehus som 1851 flyttade till Épernay och börjande produktionen av Brut Champagne. Pol Roger är fortfarande är familjeägt och drivs idag av 5:e och 6:e generationen i familjen. Produktionen är årligen 2 miljoner flaskor som enligt traditionen riddlas för hand i den 10 km långa vinkällaren som konstant håller 9°C. De äger 92 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker hälften av behovet och resterande druvor kommer från långtidskontrakterade odlare. Winston Churchill utnämnde Pol Roger på Avenue de Champagne till ”The most drinkable adress in the world” och det är till hans ära Prestigechampagnen fått namnet Cuvée Sir Winston Churchill.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera sin miljöpåverkan i varje led i produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.
Frisk och fruktig med inslag av gröna äpplen, citrus, lätt brödighet och mineralitet. Balanserat med elegant syra och finstämd mousse.
Brut Réserve är husets stolthet och den för vinmakaren största utmaningen att varje år återskapa en cuvée som ska spegla husets stil och kvalitet genom årgångarna. Under våren efter skörd blandas de olika vinerna, sk assemblage och för kontinuiteten används ca 25% reserveviner, dvs äldre årgångar, vilket är förutsättningen för att balansera de olika årgångarnas egenskaper. Vintes första jäsning sker på ståltank för att bevara fruktkaraktären. Den andra jäsningen sker på flaska i vinhusets svala vinkällaren som håller en temperatur på 9 C°. Brut Réserve ligger ca 3-4 år på jästfällningen innan degorgering. Sedan 2024 anger man degorgeringsdatum på baksidesetiketten. Dosagen är 8 g/l.
Pol Roger Brut Réserve är en fantastisk apéritifchampagne och som även passar utmärkt till eleganta förrätter på fisk och skaldjur samt vita kittostar.
Servera vid 8-10°C.
Server Render
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ. Det blev också startskottet för ett av världens mest kända Champagnehus som 1851 flyttade till Épernay och börjande produktionen av Brut Champagne. Pol Roger är fortfarande är familjeägt och drivs idag av 5:e och 6:e generationen i familjen. Produktionen är årligen 2 miljoner flaskor som enligt traditionen riddlas för hand i den 10 km långa vinkällaren som konstant håller 9°C. De äger 92 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker hälften av behovet och resterande druvor kommer från långtidskontrakterade odlare. Winston Churchill utnämnde Pol Roger på Avenue de Champagne till ”The most drinkable adress in the world” och det är till hans ära Prestigechampagnen fått namnet Cuvée Sir Winston Churchill.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera sin miljöpåverkan i varje led i produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.