Finess och balans med en enastående elegans och balans följt av silkeslena toner i det långa avslutet.
Chryseia 2021 är producerad på noga utvalda druvor från Quinta de Roriz och Quinta da Perdiz, båda ägda av Prats & Symington. Ett litet bidrag av druvor kommer även från Quinta da Vila Velha, en privatägd vingård av Rupert Symington. Växtsäsongen och skörden 2021 var en av de svalaste de senaste åren. Medan stora delar av Europa upplevt extrem värme, hade Douro en ovanligt sval sommar utan någon av de värmeböljor som varit vanliga i regionen. Det uppmuntrade till långsammare, gradvis och balanserad mognad. Skörden bestod av regniga dagar vilket påverkade hur och när druvorna kunde plockas. De svala nätterna har bidragit till utmärkt syra och mycket bra färg i vinerna.
Skörden startade på Quinta de Roriz den 17 september med Touriga Nacional och avslutades den 26 september med Touriga Franca. Vinet har lagrats 15 månader på 400 liters franska ekfat. Vinmakare: Bruno Prats, Charles Symington, Pedro Correia och Miguel Bessa.
Bordeauxfamiljen Prats är mest känd för Château Cos d’Estournel i Saint-Estèphe. Efter att de lämnat Cos d'Estournel fokuserade Bruno Prats på nya projekt, vilket ledde till ett samarbete med familjen Symington i Douro-dalen. Tillsammans grundade de Prats & Symington, där de kombinerar Bruno Prats expertis från Bordeaux med Symington’s mångåriga tradition inom portvin och bordsviner från Douro. Deras gemensamma projekt har resulterat i kritikerrosade viner som Chryseia, ett av de mest hyllade stilla vinerna från Dourodalen.
Finess och balans med en enastående elegans och balans följt av silkeslena toner i det långa avslutet.
Chryseia 2021 är producerad på noga utvalda druvor från Quinta de Roriz och Quinta da Perdiz, båda ägda av Prats & Symington. Ett litet bidrag av druvor kommer även från Quinta da Vila Velha, en privatägd vingård av Rupert Symington. Växtsäsongen och skörden 2021 var en av de svalaste de senaste åren. Medan stora delar av Europa upplevt extrem värme, hade Douro en ovanligt sval sommar utan någon av de värmeböljor som varit vanliga i regionen. Det uppmuntrade till långsammare, gradvis och balanserad mognad. Skörden bestod av regniga dagar vilket påverkade hur och när druvorna kunde plockas. De svala nätterna har bidragit till utmärkt syra och mycket bra färg i vinerna.
Skörden startade på Quinta de Roriz den 17 september med Touriga Nacional och avslutades den 26 september med Touriga Franca. Vinet har lagrats 15 månader på 400 liters franska ekfat. Vinmakare: Bruno Prats, Charles Symington, Pedro Correia och Miguel Bessa.
Bordeauxfamiljen Prats är mest känd för Château Cos d’Estournel i Saint-Estèphe. Efter att de lämnat Cos d'Estournel fokuserade Bruno Prats på nya projekt, vilket ledde till ett samarbete med familjen Symington i Douro-dalen. Tillsammans grundade de Prats & Symington, där de kombinerar Bruno Prats expertis från Bordeaux med Symington’s mångåriga tradition inom portvin och bordsviner från Douro. Deras gemensamma projekt har resulterat i kritikerrosade viner som Chryseia, ett av de mest hyllade stilla vinerna från Dourodalen.
A suave, sophisticated red, offering complexity and length in av finely-meshed fram. A core of ripe black plum and mulberry fruit flavor is integrated with refined tannins and appealing accents of violet, thyme, mocha, mineral and star anise the linger on the well-tailored finish. Touriga Nacional and Touriga Franca. Vintage 2021, Drink now through 2041.