Druvor från vingården Prazo de Roriz kännetecknas av fräscha toner av röd frukt som hallon och körsbär i kombination med druvor från vingården Quinta de Roriz som ger en mer distinkt mineralitet och tilltalande pepprig krydda. Vinet är gjort för drickas ungt, men det har en tydlig potential att utvecklas på flaska under flera år.
De handplockade druvorna för Prazo de Roriz läggs i små backar och vid ankomst till vingården Quinta de Roriz sorteras alla klasar manuellt, därefter väljs endast de bästa druvorna ut och förs över till rostfria ståltankar. De genomgår en försiktig pressning och jäsningen startar med hjälp av tillsatt jästkultur vid en temperatur på 22-24° C. Den skonsamma macerationen bidrar till att ge friska och fruktiga viner med slanka tanniner som är redo att drickas unga, men de har även god lagringspotential. Vinet har lagrats 6 månader på 400 liters franska ekfat.
Vinmakare: Bruno Prats, Charles Symington, Pedro Correia och Miguel Bessa.
Bordeauxfamiljen Prats är mest känd för Château Cos d’Estournel i Saint-Estèphe. Efter att de lämnat Cos d'Estournel fokuserade Bruno Prats på nya projekt, vilket ledde till ett samarbete med familjen Symington i Douro-dalen. Tillsammans grundade de Prats & Symington, där de kombinerar Bruno Prats expertis från Bordeaux med Symington’s mångåriga tradition inom portvin och bordsviner från Douro. Deras gemensamma projekt har resulterat i kritikerrosade viner som Chryseia, ett av de mest hyllade stilla vinerna från Dourodalen.
Druvor från vingården Prazo de Roriz kännetecknas av fräscha toner av röd frukt som hallon och körsbär i kombination med druvor från vingården Quinta de Roriz som ger en mer distinkt mineralitet och tilltalande pepprig krydda. Vinet är gjort för drickas ungt, men det har en tydlig potential att utvecklas på flaska under flera år.
De handplockade druvorna för Prazo de Roriz läggs i små backar och vid ankomst till vingården Quinta de Roriz sorteras alla klasar manuellt, därefter väljs endast de bästa druvorna ut och förs över till rostfria ståltankar. De genomgår en försiktig pressning och jäsningen startar med hjälp av tillsatt jästkultur vid en temperatur på 22-24° C. Den skonsamma macerationen bidrar till att ge friska och fruktiga viner med slanka tanniner som är redo att drickas unga, men de har även god lagringspotential. Vinet har lagrats 6 månader på 400 liters franska ekfat.
Vinmakare: Bruno Prats, Charles Symington, Pedro Correia och Miguel Bessa.
Bordeauxfamiljen Prats är mest känd för Château Cos d’Estournel i Saint-Estèphe. Efter att de lämnat Cos d'Estournel fokuserade Bruno Prats på nya projekt, vilket ledde till ett samarbete med familjen Symington i Douro-dalen. Tillsammans grundade de Prats & Symington, där de kombinerar Bruno Prats expertis från Bordeaux med Symington’s mångåriga tradition inom portvin och bordsviner från Douro. Deras gemensamma projekt har resulterat i kritikerrosade viner som Chryseia, ett av de mest hyllade stilla vinerna från Dourodalen.