Vacker gyllene färg med gyllene reflektioner. Som ungt har vinet toner av vita blommor, flinta, grön mandel och apelsinblomma. Med ålder framhävs karaktär av bivax och honung, marsipan, ambra och kanel. Vinet blir fylligare med ålder och lämpar sig väl för lagring.
Chardonnay-druvor från familjen Roux vingårdar runt byn Saint-Aubin där jordmånen är kalkrik. Druvorna skördas förhand och jäser traditionellt. Vinet har lagrats i Amfora och ekfat under totalt 18-22 månader. Lagringen sker i vinhusets svala vinkällare för att framhäva fruktens renhet och fräschör.
Servera till fiskrätter, kyckling eller grillade skaldjur. Även gott till en ostbricka med färska getostar som Brillat-Savarin eller Délice de Pommard.
Serveringstemperatur: 12-14° C.
Om producenten
Lite i skymundan från det internationella strålkastarljuset har den familjeägda vinproducenten Domaine Roux et Fils utvecklats från en liten äga till en viktig producent med över 70 hektar vingårdar.
Vinhuset är idag en av den största vingårdsägaren i Saint-Aubin, som ligger precis intill Puligny-Montrachet och Chassagne-Montrachet i Côte de Beaune. Sedan 2003 driver den femte generationen Domaine Roux vidare genom bröderna Sébastien och Mathieu Roux. Ett arv som bröderna förvaltar och utvecklar vidare in i framtiden med stor ära.
Hållbarhet
Idag är en av familjens vingårdar ekologiskt certifierad och man arbetar målmedvetet efter hållbara värderingar.
Vacker gyllene färg med gyllene reflektioner. Som ungt har vinet toner av vita blommor, flinta, grön mandel och apelsinblomma. Med ålder framhävs karaktär av bivax och honung, marsipan, ambra och kanel. Vinet blir fylligare med ålder och lämpar sig väl för lagring.
Chardonnay-druvor från familjen Roux vingårdar runt byn Saint-Aubin där jordmånen är kalkrik. Druvorna skördas förhand och jäser traditionellt. Vinet har lagrats i Amfora och ekfat under totalt 18-22 månader. Lagringen sker i vinhusets svala vinkällare för att framhäva fruktens renhet och fräschör.
Servera till fiskrätter, kyckling eller grillade skaldjur. Även gott till en ostbricka med färska getostar som Brillat-Savarin eller Délice de Pommard.
Serveringstemperatur: 12-14° C.
Server Render
Om producenten
Lite i skymundan från det internationella strålkastarljuset har den familjeägda vinproducenten Domaine Roux et Fils utvecklats från en liten äga till en viktig producent med över 70 hektar vingårdar.
Vinhuset är idag en av den största vingårdsägaren i Saint-Aubin, som ligger precis intill Puligny-Montrachet och Chassagne-Montrachet i Côte de Beaune. Sedan 2003 driver den femte generationen Domaine Roux vidare genom bröderna Sébastien och Mathieu Roux. Ett arv som bröderna förvaltar och utvecklar vidare in i framtiden med stor ära.
Hållbarhet
Idag är en av familjens vingårdar ekologiskt certifierad och man arbetar målmedvetet efter hållbara värderingar.