Fylligt, elegant och smakrikt med karaktär av mörka bär, mogna körsbär, färska kryddor och en lätt ton av vanilj och ekfat. Mjuka tanniner och lång, torr eftersmak med tydlig karaktär av huvuddruvan Cabernet Sauvignon.
De olika druvorna skördas separat och får jäsa mellan 15-18 dagar i cementkärl med pump-over. Därefter lagras vinet i 24 månader i nya franska ekfat och fat som använts 1-2 gånger tidigare. Efter buteljering vilar vinet i flaskan i San Leonardos vinkällare ytterligare minst ett år innan det släpps till försäljning.
Servera till rätter med italienska influencer som till exempel lamm med ugnsrostade rotfrukter och rödvinssås. Passar även mycket bra att servera till en mögelost.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
I den sydligaste delen av Trentino i norra Italien ligger Tenuta San Leonardos ägor. Här har familjen Guerrieri Gonzagas odlat vin sedan slutet av 1800-talet. Det är idag tredje generationen som tagit över som vinmakare och sedan 2015 är vinhuset ekologiskt certifierade. Med Alperna som närmaste granne och varma eftermiddagsvindar från Gardasjön skapas ett speciellt mikroklimat som påminner om klimatet i mer sydliga regioner. Det är just klimatet, tillsammans med den speciella jordmånen som ger druvorna dess unika friskhet och fräschör.
Hållbarhet
Egendomen är ekologiskt certifierade sedan 2015.
Fylligt, elegant och smakrikt med karaktär av mörka bär, mogna körsbär, färska kryddor och en lätt ton av vanilj och ekfat. Mjuka tanniner och lång, torr eftersmak med tydlig karaktär av huvuddruvan Cabernet Sauvignon.
De olika druvorna skördas separat och får jäsa mellan 15-18 dagar i cementkärl med pump-over. Därefter lagras vinet i 24 månader i nya franska ekfat och fat som använts 1-2 gånger tidigare. Efter buteljering vilar vinet i flaskan i San Leonardos vinkällare ytterligare minst ett år innan det släpps till försäljning.
Servera till rätter med italienska influencer som till exempel lamm med ugnsrostade rotfrukter och rödvinssås. Passar även mycket bra att servera till en mögelost.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
I den sydligaste delen av Trentino i norra Italien ligger Tenuta San Leonardos ägor. Här har familjen Guerrieri Gonzagas odlat vin sedan slutet av 1800-talet. Det är idag tredje generationen som tagit över som vinmakare och sedan 2015 är vinhuset ekologiskt certifierade. Med Alperna som närmaste granne och varma eftermiddagsvindar från Gardasjön skapas ett speciellt mikroklimat som påminner om klimatet i mer sydliga regioner. Det är just klimatet, tillsammans med den speciella jordmånen som ger druvorna dess unika friskhet och fräschör.
Hållbarhet
Egendomen är ekologiskt certifierade sedan 2015.