Kraftfullt och elegant med en fin struktur, djup färg och karaktär av mörka mogna bär och kryddiga toner. Integrerade tanniner och lång eftersmak
Druvor från vingårdens äldsta stockar skördas för hand och får jäsa mellan 15-18 dagar i små cementkärl. Därefter lagras vinet i 24 månader i nya franska ekfat och fat som använts 1-2 gånger tidigare. Efter buteljering vilar vinet i flaskan i vinkällaren ytterligare minst ett år innan det släpps till försäljning.
Servera till grillat lamm med en krämig potatisgratäng, rätter av kyckling eller en risotto med skogssvamp. Passar även mycket bra till hårda och krämiga ostar.
Serveringstemperatur 16-18° C.
Om producenten
I den sydligaste delen av Trentino i norra Italien ligger Tenuta San Leonardos ägor. Här har familjen Guerrieri Gonzagas odlat vin sedan slutet av 1800-talet. Det är idag tredje generationen som tagit över som vinmakare och sedan 2015 är vinhuset ekologiskt certifierade. Med Alperna som närmaste granne och varma eftermiddagsvindar från Gardasjön skapas ett speciellt mikroklimat som påminner om klimatet i mer sydliga regioner. Det är just klimatet, tillsammans med den speciella jordmånen som ger druvorna dess unika friskhet och fräschör.
Hållbarhet
Egendomen är ekologiskt certifierade sedan 2015.
Kraftfullt och elegant med en fin struktur, djup färg och karaktär av mörka mogna bär och kryddiga toner. Integrerade tanniner och lång eftersmak
Druvor från vingårdens äldsta stockar skördas för hand och får jäsa mellan 15-18 dagar i små cementkärl. Därefter lagras vinet i 24 månader i nya franska ekfat och fat som använts 1-2 gånger tidigare. Efter buteljering vilar vinet i flaskan i vinkällaren ytterligare minst ett år innan det släpps till försäljning.
Servera till grillat lamm med en krämig potatisgratäng, rätter av kyckling eller en risotto med skogssvamp. Passar även mycket bra till hårda och krämiga ostar.
Serveringstemperatur 16-18° C.
Server Render
Om producenten
I den sydligaste delen av Trentino i norra Italien ligger Tenuta San Leonardos ägor. Här har familjen Guerrieri Gonzagas odlat vin sedan slutet av 1800-talet. Det är idag tredje generationen som tagit över som vinmakare och sedan 2015 är vinhuset ekologiskt certifierade. Med Alperna som närmaste granne och varma eftermiddagsvindar från Gardasjön skapas ett speciellt mikroklimat som påminner om klimatet i mer sydliga regioner. Det är just klimatet, tillsammans med den speciella jordmånen som ger druvorna dess unika friskhet och fräschör.
Hållbarhet
Egendomen är ekologiskt certifierade sedan 2015.