Härligt uttrycksfull och komplex doft av exotiska frukter som grön mango, krusbär, citrus, honung och en hint av mint. Koncentrerad och kraftig smak, rund och fruktig med inslag av mineral och tropisk fruktighet. Välbalanserad, fullmatad och med en underbart lång eftersmak. Så bra en Sancerre kan bli!
Till detta vin används bara de mognaste druvorna från vinrankor med lågt skördeutag, handplockas i vingården Le Mont Damné, där jordmånen besår av musselskal-fossil och lera. Druvorna pressas varsamt och får filtreras naturligt under två dagar. Det jäses sedan i ekfat. Vinet får sedan mogna på sin jästfällning och buteljeras i takt med månkalendern, alltid efter påsk, enligt den biodynamiska kalendern.
Fisk och ljust kött med en blandning av salta och söta tillbehör. Till exempel ugnsbakad fast vit fisk med smält smör. Majskyckling med rosmarin och honung. Getost med honung. Serveras vid 10-12°.
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.
Härligt uttrycksfull och komplex doft av exotiska frukter som grön mango, krusbär, citrus, honung och en hint av mint. Koncentrerad och kraftig smak, rund och fruktig med inslag av mineral och tropisk fruktighet. Välbalanserad, fullmatad och med en underbart lång eftersmak. Så bra en Sancerre kan bli!
Till detta vin används bara de mognaste druvorna från vinrankor med lågt skördeutag, handplockas i vingården Le Mont Damné, där jordmånen besår av musselskal-fossil och lera. Druvorna pressas varsamt och får filtreras naturligt under två dagar. Det jäses sedan i ekfat. Vinet får sedan mogna på sin jästfällning och buteljeras i takt med månkalendern, alltid efter påsk, enligt den biodynamiska kalendern.
Fisk och ljust kött med en blandning av salta och söta tillbehör. Till exempel ugnsbakad fast vit fisk med smält smör. Majskyckling med rosmarin och honung. Getost med honung. Serveras vid 10-12°.
Server Render
Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.