Härlig doft av passionsfrukt, fläder, svartvinbärsblad som ackompanjeras av en fin mineralitet. Koncentrerad, frisk och fruktig smak med inslag av mineral och en delikat tropisk fruktighet. Välbalanserad, fullmatad och skolboksexemplarisk Sancerre.
Till detta vin används bara de mognaste druvorna som handplockas. Druvorna pressas varsamt och jäses sedan i rostfria temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet får sedan mogna på sin jästfällning under 6-8 månader.
Aperitif, fisk- och skaldjursrätter, ostar med syra. Den mest perfekta matchningen är nog ändå tillsammans med Crottin de Chavignol, den berömda getosten, som är producerad på samma plats som vinet. Serveras vid 10-12°.
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.
Härlig doft av passionsfrukt, fläder, svartvinbärsblad som ackompanjeras av en fin mineralitet. Koncentrerad, frisk och fruktig smak med inslag av mineral och en delikat tropisk fruktighet. Välbalanserad, fullmatad och skolboksexemplarisk Sancerre.
Till detta vin används bara de mognaste druvorna som handplockas. Druvorna pressas varsamt och jäses sedan i rostfria temperaturkontrollerade ståltankar. Vinet får sedan mogna på sin jästfällning under 6-8 månader.
Aperitif, fisk- och skaldjursrätter, ostar med syra. Den mest perfekta matchningen är nog ändå tillsammans med Crottin de Chavignol, den berömda getosten, som är producerad på samma plats som vinet. Serveras vid 10-12°.
Server Render
Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.