Klassisk Sancerre-doft av fläder, nässlor och nyslaget grönt gräs ackompanjerat av citrus, gröna äpplen, flinta och passionsfrukt. Frisk och lätt aromatisk smak med inslag av mineral, nässlor, päron, krusbär och citron. Vår på flaska!
Les Baronnes är Henri Bourgeois viktigaste vin och står för drygt 35 procent av vinhusets produktion lanseras nu med ny design. Vinet speglar deras typiska ”hus-stil” från Sancerre och vingårdar där jordmånen är kalkhaltig lera. Vinet är jäst på rostfria temperaturkontrollerade ståltankar och får sedan mogna på sin jästfällning i fem månader innan det buteljeras.
Servera som aperitif och sällskapsvin eller till vällagade fisk- och skaldjursrätter. Vinet passar även mycket bra till ostar med hög syra. En av de bästa matchningarna är tillsammans med "Crottin de Chavignol", den berömda getosten, som är producerad på samma plats som vinet.
Serveringstempertur 10-12°C.
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.
Klassisk Sancerre-doft av fläder, nässlor och nyslaget grönt gräs ackompanjerat av citrus, gröna äpplen, flinta och passionsfrukt. Frisk och lätt aromatisk smak med inslag av mineral, nässlor, päron, krusbär och citron. Vår på flaska!
Les Baronnes är Henri Bourgeois viktigaste vin och står för drygt 35 procent av vinhusets produktion lanseras nu med ny design. Vinet speglar deras typiska ”hus-stil” från Sancerre och vingårdar där jordmånen är kalkhaltig lera. Vinet är jäst på rostfria temperaturkontrollerade ståltankar och får sedan mogna på sin jästfällning i fem månader innan det buteljeras.
Servera som aperitif och sällskapsvin eller till vällagade fisk- och skaldjursrätter. Vinet passar även mycket bra till ostar med hög syra. En av de bästa matchningarna är tillsammans med "Crottin de Chavignol", den berömda getosten, som är producerad på samma plats som vinet.
Serveringstempertur 10-12°C.
Server Render
Vinodlingar i Sancerre och Pouilly Fumé i 10 generationer
Om producenten
Henri Bourgeois är en familjeägd vinproducent som har odlat vin och andra grödor i den lilla medeltidsbyn Chavignoli i Sancerre hela tio generationer. Med 72 hektar tillhör de en av de större odlarna i Sancerre och Pouilly Fumé. Henri Bourgeois använder bara sina egna druvor och all druvmust är självavrunnen i den moderna gravitationsstyrda anläggningen som kontrolleras minutiöst av avancerad datorteknik.
Hållbarhet
Vinhuset Henri Bourgeois är inte certifierade, men jobbar enligt ekologiska principer och går ofta längre än vad en certifiering skulle ha krävt. En målsättning i vineriet är att aktivt reducera utsläppen av koldioxid.
Server Render
Mer vinspiration