En frisk och lättdrucken Malbec. Intensiva toner av jordgubbar, hallon och körsbär, kombinerat med subtila blommiga inslag från Torrontés. Vinet har en naturlig friskhet med fin syra, mjuka och saftiga Malbec-tanniner.
Clarete Natural 2024 är ett ekologiskt naturvin där Malbec och Torrontés samjäser för att skapa en fräsch och fruktig smakupplevelse. Druvorna kommer från certifierat ekologiska vingårdar och vinet tillverkas med minimal påverkan och utan tillsatser för att behålla druvornas naturliga uttryck. Musten macererar i 10 dagar och vinet buteljeras ofiltrerat och utan klarning. Med livlig syra och mjuka tanniner är det ett lättdrucket och elegant vin med en naturlig karaktär.
Servera till grillad lax med hallonsås, vietnamesiska sommarrullar med hoisinsås eller färska ostar som burrata eller chèvre med fikon & honung. Vegetariskt: Rostad rödbetssallad med apelsin och valnötter eller sötpotatistacos med lime & koriande.
Serveringstemperatur: 12-14° C.
Om producenten
Zuccardi Valle de Uco och Bodegas Santa Julia samlar tre generationer av en familj, förenade genom passionen för att odla druvor och producera viner som uttrycker terroirens unika identitet.
Vingårdarna är planterade i en bergöken på hög höjd, bland alluviala jordar med stora stenar och rika på kalciumkarbonat. Varje vingård har en unik identitet, relaterad till dess jordmån, klimat, landskap och historia. Utmaningen är att tolka mångfalden på varje plats för att uttrycka identiteten i vinet.
En frisk och lättdrucken Malbec. Intensiva toner av jordgubbar, hallon och körsbär, kombinerat med subtila blommiga inslag från Torrontés. Vinet har en naturlig friskhet med fin syra, mjuka och saftiga Malbec-tanniner.
Clarete Natural 2024 är ett ekologiskt naturvin där Malbec och Torrontés samjäser för att skapa en fräsch och fruktig smakupplevelse. Druvorna kommer från certifierat ekologiska vingårdar och vinet tillverkas med minimal påverkan och utan tillsatser för att behålla druvornas naturliga uttryck. Musten macererar i 10 dagar och vinet buteljeras ofiltrerat och utan klarning. Med livlig syra och mjuka tanniner är det ett lättdrucket och elegant vin med en naturlig karaktär.
Servera till grillad lax med hallonsås, vietnamesiska sommarrullar med hoisinsås eller färska ostar som burrata eller chèvre med fikon & honung. Vegetariskt: Rostad rödbetssallad med apelsin och valnötter eller sötpotatistacos med lime & koriande.
Serveringstemperatur: 12-14° C.
Server Render
Om producenten
Zuccardi Valle de Uco och Bodegas Santa Julia samlar tre generationer av en familj, förenade genom passionen för att odla druvor och producera viner som uttrycker terroirens unika identitet.
Vingårdarna är planterade i en bergöken på hög höjd, bland alluviala jordar med stora stenar och rika på kalciumkarbonat. Varje vingård har en unik identitet, relaterad till dess jordmån, klimat, landskap och historia. Utmaningen är att tolka mångfalden på varje plats för att uttrycka identiteten i vinet.