Aromatisk och uttrycksfull doft med toner av mogna jordgubbar och lätt jordighet. Medelfyllig kropp med silkeslena tanniner, frisk syra och ett elegant avslut med hint av fatkryddor och lätt blommig karaktär.
Samtliga druvor skördas för hand och 70% av druvorna avstjälkas. Druvmusten, druvskalen och stjälkarna får sedan kallmacerera i jäsningskaren i fyra dagar innan jäsningen börjar. I en 12-dagars period under jäsningen trycks druvskalen ner dagligen för att varsamt extrahera färg och tannin. Jäsningen pågår i ungefär 21 dagar och därefter förs vinet över till franska fat varav 30% är nya för lagring i 9 månader innan vinet buteljeras.
Medelintensiva rätter på fågel och fläsk. Ett perfekt matchning är exempelvis färserad vaktel med tryffelsky.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Brian Croser är en av pionjärerna i Adeleine Hills och South Australia att plantera Pinot Noir och Chardonnay och har sedan 1976 produceras ursprungstypiska viner från regionen på de båda druvorna.
År 2002 startade Brian Tapanappa tillsammans med Champagnehuset Bollinger och familjen Cazes (Ch Lynch Bages) från Bordeaux. Tapanappas fokus är att producera uttrycksfulla och terroir-drivna viner på Chardonnay och Pinot Noir. Namnet Tapanappa, som är ett uttryck från aboriginerna och betyder ”Håll dig till vägen”. Något som familjen Croser gjort ända från början. Sedan 2014 är familjen Croser ensamma ägare till Tapanappa.
Aromatisk och uttrycksfull doft med toner av mogna jordgubbar och lätt jordighet. Medelfyllig kropp med silkeslena tanniner, frisk syra och ett elegant avslut med hint av fatkryddor och lätt blommig karaktär.
Samtliga druvor skördas för hand och 70% av druvorna avstjälkas. Druvmusten, druvskalen och stjälkarna får sedan kallmacerera i jäsningskaren i fyra dagar innan jäsningen börjar. I en 12-dagars period under jäsningen trycks druvskalen ner dagligen för att varsamt extrahera färg och tannin. Jäsningen pågår i ungefär 21 dagar och därefter förs vinet över till franska fat varav 30% är nya för lagring i 9 månader innan vinet buteljeras.
Medelintensiva rätter på fågel och fläsk. Ett perfekt matchning är exempelvis färserad vaktel med tryffelsky.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Brian Croser är en av pionjärerna i Adeleine Hills och South Australia att plantera Pinot Noir och Chardonnay och har sedan 1976 produceras ursprungstypiska viner från regionen på de båda druvorna.
År 2002 startade Brian Tapanappa tillsammans med Champagnehuset Bollinger och familjen Cazes (Ch Lynch Bages) från Bordeaux. Tapanappas fokus är att producera uttrycksfulla och terroir-drivna viner på Chardonnay och Pinot Noir. Namnet Tapanappa, som är ett uttryck från aboriginerna och betyder ”Håll dig till vägen”. Något som familjen Croser gjort ända från början. Sedan 2014 är familjen Croser ensamma ägare till Tapanappa.