Frisk, stram och elegant Chardonnay med toner av mogen fruktkaraktär av persika och fikon samt komplex fatkaraktär av lätt rostad toast och kryddig vanilj. Vinet har lång eftersmak med elegant krämig textur och frisk finish.
Druvorna skördas för hand och väl inne i vineriet pressas hela druvklasar som sedan förs till rostfri tank där druvjuicen klarnas naturligt av gravitationen innan musten dras över till fat. Jäsningen sker på franska barriquer där 1/3 är nya fat, 1/3 ett år gamla och 1/3 två år gamla. Vinet får sedan lagras i 12 månader på fat innan buteljering.
Smakrika och vällagade fiskrätter som sjötunga, piggvar eller torskrygg. Matcha gärna tillsammans med en krämig smörsås med sikrom.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Om producenten
Brian Croser är en av pionjärerna i Adeleine Hills och South Australia att plantera Pinot Noir och Chardonnay och har sedan 1976 produceras ursprungstypiska viner från regionen på de båda druvorna.
År 2002 startade Brian Tapanappa tillsammans med Champagnehuset Bollinger och familjen Cazes (Ch Lynch Bages) från Bordeaux. Tapanappas fokus är att producera uttrycksfulla och terroir-drivna viner på Chardonnay och Pinot Noir. Namnet Tapanappa, som är ett uttryck från aboriginerna och betyder ”Håll dig till vägen”. Något som familjen Croser gjort ända från början. Sedan 2014 är familjen Croser ensamma ägare till Tapanappa.
Frisk, stram och elegant Chardonnay med toner av mogen fruktkaraktär av persika och fikon samt komplex fatkaraktär av lätt rostad toast och kryddig vanilj. Vinet har lång eftersmak med elegant krämig textur och frisk finish.
Druvorna skördas för hand och väl inne i vineriet pressas hela druvklasar som sedan förs till rostfri tank där druvjuicen klarnas naturligt av gravitationen innan musten dras över till fat. Jäsningen sker på franska barriquer där 1/3 är nya fat, 1/3 ett år gamla och 1/3 två år gamla. Vinet får sedan lagras i 12 månader på fat innan buteljering.
Smakrika och vällagade fiskrätter som sjötunga, piggvar eller torskrygg. Matcha gärna tillsammans med en krämig smörsås med sikrom.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Server Render
Om producenten
Brian Croser är en av pionjärerna i Adeleine Hills och South Australia att plantera Pinot Noir och Chardonnay och har sedan 1976 produceras ursprungstypiska viner från regionen på de båda druvorna.
År 2002 startade Brian Tapanappa tillsammans med Champagnehuset Bollinger och familjen Cazes (Ch Lynch Bages) från Bordeaux. Tapanappas fokus är att producera uttrycksfulla och terroir-drivna viner på Chardonnay och Pinot Noir. Namnet Tapanappa, som är ett uttryck från aboriginerna och betyder ”Håll dig till vägen”. Något som familjen Croser gjort ända från början. Sedan 2014 är familjen Croser ensamma ägare till Tapanappa.